noiembrie 26, 2022

E lege! Alcoolul poate fi consumat doar in anumite situatii in spatiile publice

Legea care prevede posibilitatea consumului de bauturi alcoolice in locuri publice in cazul unor evenimente organizate in scop de recreere sau manifestari cultural-artistice, a fost promulgata joi, 9 ianuarie 2020, de Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.
Actul normativ modifica articolul 2 din Legea nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.
"Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni: servirea si consumul bauturilor alcoolice in localuri publice si in afara acestora pe timpul desfasurarii adunarilor publice, grevelor, manifestarilor sportive, cu exceptia spatiilor in care sunt organizate evenimente pentru celebrarea Revelionului, zilelor unitatilor administrativ-teritoriale, ale categoriilor socio-profesionale sau pentru promovarea unor produse alimentare sau nealimentare, precum si a perimetrelor special amenajate si delimitate unde se desfasoara manifestari cultural-artistice cu acces controlat", potrivit legii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *