Dupa somajul tehnic, Statul va plati o parte din salariul angajatilor

Potrivit Ministerului Muncii, dupa data de 15 mai, Guvernul va acoperi o parte din salariul angajatilor companiilor care revin in activitate, a declarat recent pentru Digi24, secretarul de stat Alin Ignat.
In acelassi timp, Ministerul analizeaza si masura prelungirii somajului tehnic in domeniile in care activitatea nu se va putea relua imediat.
"In situatia ridicarii starii de urgenta, dupa aceasta data (15 mai – n.red.), ne vom afla intr-o noua realitate, din mai multe puncte de vedere. In legatura cu somajul tehnic, vorbim in principal de acele domenii in care activitatea nu se va putea relua imediat, si acolo trebuie sa venim cu o solutie prin care sa-i sprijin in continuare pe antreprenorii din aceasta zona pana vor reusi sa revina la activitate, poate nu chiar normala, dar cat de cat sa isi reia activitatea. Aceasta este una din masurile pe care le avem in calcul: prelungirea somajului tehnic pentru aceste zone. Nu este luata inca o decizie. E o masura pe care inca o evaluam si in decursul acestei saptamani vom lua decizia si o vom comunica public. Avem discutii si cu Ministerul de Finante pentru a vedea sursa bugetara pentru aceasta masura. Dincolo de aceasta categorie ne gandim la o serie de masuri active pentru cei care incet-incet isi reiau activitatea partial sau total dupa data de 15 mai", a afirmat Alin Ignat, secretar de stat in cadrul Ministerului Muncii, potrivit sursei citate.
Cuantumul va fi stabilit cu patronatele si sindicatele:
"Un exemplu este acela ca ne gandim sa acoperim o parte din salariile angajatilor companiilor care revin in activitate, fie ca vorbim despre o activitate reluata cu angajatii la norma intreaga sau part-time, pentru ca unele sectoare vor incepe treptat activitatea. Ne gandim sa acoperim un procent din salariile acestor angajati care revin practic din somajul tehnic. Deci vrem sa inlocuim o masura pasiva cu una activa pentru a stimula repornirea economiei, in unele zone treptat si in unele cu program intreg. Acest cuantum va fi stabilit in zilele urmatoare intr-o consultare si cu patronatele si cu sindicatele, pentru ca suntem in fiecare zi in legatura cu partenerii sociali. Cand vom ajunge impreuna la o concluzie vom anunta finalitatea acestei masuri si tot ce presupune masura respectiva", a explicat secretarul de stat, potrivit digi24.ro.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *