După scumpirea RCA, USR vrea să bage în ședință conducerea ASF

După scumpirea polițelor RCA, USR cere explicații de la ASF cu privire la activitatea pe care o desfășoară.

Prezent la Zalău, unde s-a întâlnit cu locuitorii din municipiu, senatorul USR Radu Mihail a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre activitatea parlamentară a formațiunii din care face parte. Una dintre preocupările momentului o reprezintă tragerea la răspundere a celor responsabili pentru majorarea prețurilor asigurărilor auto obligatorii.

În 7 martie, Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat noile tarife de referință pentru polițele RCA, iar prețurile sunt cu peste 35 la sută mai mari. Asigurarea RCA pentru un an pornește de la tariful minim de 1.822 de lei în cazul asiguraților sub de 30 de ani, dacă au o mașină cu capacitate cilindrică de până în 1.200 de centimetri cubi, dar poate ajunge la 4.709 lei dacă mașina are peste 2.500 cmc.

“USR a cerut conducerii ASF să explice, să dea socoteală în Parlament privind activitatea lor. Sunt oameni care au trecut prin eșecul City Insurance foarte ușor, ca gâsca prin apă, cetățenii fiind cei care suportă consecințele, adică creșterea prețurilor. I-am chemat, de o lună deja, în comisiile din Camera Deputaților, acum, din nou, le-am solicitat prezența în fața comisiei de Buget-Finanțe din Senat, așteptăm încă o confirmare. Deocamdată PSD și PNL sunt foarte timizi în a-și chema oamenii de la ASF în fața Parlamentului, să fie transparenți, să explice concret ce fac, de banii aceia foarte mulți pe care-i încasează ca salarii, să-i apere pe români de creșteri de prețuri”, a afirmat Radu Mihail.

În contextul activității parlamentare pe care o desfășoară, senatorul a menționat cele trei legi USR adoptate de Senat săptămâna aceasta: fără păcănele lângă școli, alocație din prima zi de viață a copilului, acces liber pentru drumeții în pădurile Romsilva.

Pe de altă parte, Radu Mihail îi acuză pe cei doi lideri ai coaliției de la putere, premierul Nicolae Ciucă de la PNL și Marcel Ciolacu de la PSD, că sunt mai preocupați de aspectele politice, decât de interesul românului de rând sau de primirea banilor din PNRR.

“Nicu și Marcel au alte preocupări”

“În timp ce prețurile explodează, Nicu și Marcel au alte preocupări, nu se ocupă de ce e important, se ceartă pe ministere, se ceartă pe rotative sau pe alte în spatele ușilor închise. Și, pentru că nu se ocupă de ce e important, riscăm să pierdem bani. Avem o tranșă de 2,8 miliarde de euro, din care 1,4 miliarde sunt în pericol. Sunt două jaloane ce ar fi trebuit să se îndeplinească, cel privind avertizorii de integritate și cel privind legislația pentru decarbonizare. (…) PSD și PNL se joacă cu miliarde de euro iar noi, cetățenii, vom pătimi. Au încercat, cu tot felul de mici tertipuri, să-i păcălească pe cei de la Comisia Europeană. PNRR nu merge așa”, a declarat, la Zalău, senatorul USR.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut