septembrie 23, 2023

După investiția de 13 milioane de euro din comuna Vârșolț, Cemacon se extinde și în Bihor

0

La începutul lunii iunie a acestui an, Cemacon a finalizat operațiunile aferente achiziției companiei Euro Cărămida SA, din localitatea Biharia, județul Bihor, după aprobarea tranzacției de către Consiliul Concurenței.

Cemacon și-a asumat o investiție de peste 30 de milioane de euro, reprezentând valoarea tranzacției și valoarea proiectelor de modernizare pentru următorii doi ani, cuprinzând retehnologizarea liniilor de producție și upgrade-ul portofoliului de produse.

Implementarea managementului integrat, optimizarea costurilor de producție și reducerea impactului asupra mediului sunt principalele priorități ale Cemacon pentru unitatea din Biharia. Simultan, se vor aduce îmbunătățiri la rețeta pentru masă ceramică și se vor reproiecta unele produse, pentru a crește performanța energetică, a ridica standardele de calitate și pentru ușurința în utilizare.

Cemacon este liderul pieței de blocuri ceramice din Transilvania și operează trei mari capacități de producție în județul Sălaj, două de cărămidă și una de buiandrugi. De asemenea, compania pregătește deschiderea unei fabrici de cărămidă aparentă, prima din România, o investiție de peste 13 milioane de euro în comuna Vârșolț, la Recea.

Cemacon este listată la Bursa de Valori Bucureşti, iar acționarul principalul este Pavăl Holding.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut