După ce a pierdut șefia DNA, Crin Bologa s-a pensionat

Procurorul sălăjean Crin Bologa, fost șef al DNA, s-a pensionat. În ședința de marți, 7 martie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat cererea de pensionare înaintată de Crin Bologa.

Solicitarea sa de a se pensiona vine la câteva zile după ce a pierdut concursul pentru un nou mandat în fruntea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a domnului Crin Nicu Bologa, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, în prezent delegat în funcţia de procuror şef al Secţiei judiciare penale din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, au decis magistrații de la CSM.

În vârstă de 51 de ani, Crin Bologa a candidat pentru un nou mandat de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, dar ministrul Justiţiei l-a propus președintelui Klaus Iohannis pentru numirea în funcţie pe contracandidatul său, procurorul Marius Ionuţ Voineag.

La prezentarea bilanțului DNA, la începutul lunii februarie, actualul fost procuror-șef al DNA declara: ”Sunt împărţit, aşa, în două: una, acasă, cu familie, cealaltă este aici, cu cei 95 de procurori care au venit în timpul mandatului meu, zeci de poliţişti… se vor vedea rezultatele acestea şi munca lor de zi şi noapte, asta te obligă să mergi şi mai departe. Dacă nu aş avea semnale de la ei, aş renunţa. Dacă era un eşec acest mandat, renunţam, fiindcă am destulă experienţă şi pot să mă duc şi la pensie sau să îmi văd de treabă”.

La o lună de la declarația dată, pe ordinea de zi a ședinței CSM s-a aflat ”cererea de eliberare din funcție, prin pensionare, formulată de domnul Bologa Crin Nicu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, în prezent delegat în funcția de procuror șef al Secției judiciare penale din cadrul Direcției Naționale Anticorupție”. Alături de Crin Bologa au mai depus cerere de pensionare Florin Vișan – procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, Leontina Crăciunescu – procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj și Virgil Luparu – procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați

După aprobarea în ședința Secției pentru Procurori a CSM, urmează emiterea Decretului de eliberare din funcție, prin pensionare, de către Președintele României.

3 Replies to “După ce a pierdut șefia DNA, Crin Bologa s-a pensionat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *