noiembrie 26, 2022

Dupa 35 de ani de cotizare: Ce pensie vor primi romanii cu salariul mediu pe economie

Potrivit calculelor CFA Romania, un roman care intra acum in campul muncii si care va cotiza 35 de ani ar putea primi o pensie lunara de 1.630 de lei luand in calcul un ultim salariu net de 4.000 lei.
Aceasta analiza si implicit, calculele, au fost facute de CFA Romania, asociatie a analistilor financiari certificati international care are ca membri si reprezentanti ai administratorilor de pensii private.
Tot potrivit calculelor CFA Romania din aceasta suma, 1.080 de lei provin de la Pilonul I, adica sistemul public de pensii, iar 545 lei de la fondul de pensii administrat privat Pilon II care presupun o con-tributie catre P2 de 3,75% din salariul brut, la fel ca cea din prezent.
Reamintim ca Asociatia CFA Romania lanseaza prima initiativa nationala prin care ofera resurse ale educatiei financiare publicului larg, in vederea obtinerii independentei financiare pe termen lung. Campania vine in contextul gradului redus al alfabetizarii financiare a romanilor, a lipsei resurselor de educatie financiara la nivel national si a urmarilor acestora pe termen lung.
CFA Romania este una dintre cele peste 159 de societati membre ale CFA Institute, asociatia avand misiunea de a promova interesele specialistilor in investitii si de a mentine standarde ridicate de integritate si excelenta profesionala.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *