Dumitru Dragomir a fost reales in functia de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), in cadrul Adunarii Generale ce a avut loc luni, a anuntat ofiterul de presa al forului, Adrian Ionescu.
Dragomir a fost reales cu 16 voturi pentru si o abtinere – clubul Unirea Urziceni. De la Adunarea Generala a lipsit reprezentantul gruparii Pandurii Targu Jiu.
Dumitru Dragomir este presedintele LPF din 1996, el fiind reales in aceasta functie in octombrie 2000 si noiembrie 2005.
Dragomir: Voi colabora cu aceeasi echipa la conducerea LPF
Dragomir, a declarat, in conferinta de presa ce a urmat Adunarii Generale in care a fost reales la sefia LPF, ca va colabora la conducerea forului cu aceeasi echipa ca in mandatul precedent. „Voi avea aceeasi echipa pe care am avut-o si pana acum. Sunt aceiasi doi vicepresedinti, Iosif Robi Urs si Alexandru Boc, acelasi secretar general, Valentin Alexandru si acelasi director economic, Alexandru Popescu, sunt oameni de incredere”, a spus Dragomir.
Dupa ce a fost singurul candidat, presedintele LPF a afirmat, in gluma, ca realegerea in functie a reprezentat o surpriza pentru el. „Azi, in Adunarea Generala am fost reales in functia de presedinte pentru urmatorii patru ani. E o surpriza placuta, ma simt in al noualea cer. Am avut emotii, pentru ca a fost un membru lipsa si un altul s-a abtinut. Acum ma duc acasa sa ma imbat cum nevasta-mea. Cand esti recunoscut ca o autoritate, ca un om care face treaba, e normal ca se voteaza omul. Eu sunt constient ca s-a votat omul Mitica Dragomir, pentru ca omul sfinteste locul. Eu am fost prieten cu toata lumea, am fost echidistant. De suparat, o sa-i mai supar eu, ca asa se intampla, dar sunt un luptator si ma voi lupta in continuare”, a completat Dragomir.
Intrebat daca isi mai doreste un nou mandat, Dragomir a raspuns: „Depinde ce mandat, eu imi doresc un mandat sportiv”.
Oficialul LPF a mentionat ca nu este suparat pe cluburile Unirea Urziceni, care s-a abtinut de la vot, si Pandurii Targu Jiu, care nu a participat la Adunarea Generala. „Nu sunt deloc suparat ca s-a abtinut Unirea Urziceni. A fost un vot democratic, e normal sa aiba alte preferinte. Cei de la Pandurii n-au venit, ca sa nu voteze impotriva, au fost diplomati. Eu am vorbit cu Marin Condescu, nu-i port pica, as fi un om mic, daca i-as purta pica. Nu m-am certat cu Condescu si nu e suparat pe mine. Ieri, cand am vorbit cu el, nu era suparat. Fiecare are dreptul sa gandeasca si sa sustina pe cine vrea”, a subliniat Dragomir.
Dumitru Dragomir a declarat ca va posta pe site-ul oficial al LPF programul sau. „E un program de care ma voi tine si o sa fie pus pe site”, a adaugat Dragomir, care a precizat ca de cand este presedinte la LPF nu a avut parte de o asa Adunare Generala linistita. Dragomir a mai spus ca presedintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, a cerut, luni, sa fie dezbatuta problema arbitrajului, dar aceasta se va discuta in urmatoarea Adunare Generala a LPF, programata in luna decembrie.
La Adunarea Generala a LPF au asistat si Adalbert Kassai, din partea Federatiei Romane de Fotbal, si Vasile Avram, din partea Comisiei Centrale a Arbitrilor.