noiembrie 30, 2022

Duminica, la vot, putem face istorie! O Romanie fara PSD!

Dezbaterile de ieri au subliniat, inca o data, diferenta colosala dintre Klaus Iohannis, care a aratat ca are anvergura unui Presedinte, pregatit pentru orice situatie, asa cum merita Romania, si Viorica Dancila si PSD, care au facut doar circ, o improvizatie, si s-au facut de ras.

rn

Dialogul lui Klaus Iohannis cu jurnalistii a fost unul total deschis, neregizat, cu intrebari complet libere. A fost un dialog de continut, de substanta, civilizat, nu de cancan, asa cum face PSD si un format in care s-a vazut mult mai bine adevaratul Klaus Iohannis, bine pregatit.
Am asistat la o dezbatere asa cum ar trebui sa fie toate, asezate, cu mult bun simt, din care romanii chiar au putut sa afle ceva, chiar daca este un model nou de dialog, aplicat, care ar trebui extins si in alte campanii electorale. Este o premiera pentru istoria post-decembrista a dezbaterilor prezidentiale, care a fixat un standard al discutiei.

rn

Presedintele a raspuns in serie la noua din cei mai reputati jurnalisti sau formatori de opinie care au putut sa intrebe orice.Dialogul nu a fost intr-o singura directie, ci am avut un format solicitant, intens, care arata cat de pregatit este un lider politic si a reprezentat mai mult decat o confruntare cu schimburi seci de replici si dialog paralel.
Klaus Iohannis a fost total deschis si a solicitat intrebari inclusiv din partea tinerilor din sala.
Alegerea unui numar limitat de interlocutori, care au acoperit, insa, intregul spectru de curente de opinie, este un fapt normal pentru o astfel de format.Presedintele Iohannis a anuntat ca va continua astfel de dezbateri in al doilea mandat.
    
Cu toţii am vazut un presedinte PROFESIONIST, bine pregatit, care isi cunoaste foarte bine temele si activitatea. Pe mana lui Klaus Iohannis ai siguranta ca tara va lua drumul corect.

rn

Candidatul PNL a putut sa raspunda consistent pe orice subiect, de la politica externa, economie si justitie, pana la chestiuni despre sport, infrastructura sau energie. A vorbit pe larg despre teme de actualitate, mai mult decat se astepta oricine, dincolo de discutia despre amenintarea pe care PSD o reprezinta pentru societate.
Klaus Iohannis a aratat un profil de presedinte care are solutii, care isi propune in mod serios ca Romania sa intre intr-o noua etapa de constructie corecta a statului. Domnia sa a confirmat aseara ca este complet potrivit pentru aceasta pozitie si este singurul care detine experienta, anvergura si reperele necesare pentru a fi Presedintele Romaniei.

rn

Actualul si viitorul sef al statului a transmis cateva mesaje extrem de clare si de importante si a subliniat ca, in primul mandat a avut succes in a opri PSD sa acapareze intreg statul roman, a pastrat traiectoria pro-europeana si valorile europene si a salvat, astfel, imaginea Romaniei.
Este absolut necesar ca PSD sa fie inlaturat din decizia statului, iar PNL si Klaus Iohannis sunt
de aceeasi baricada cu votantii USR-Plus, PMP, cu etnicii maghiari, cu cei din Diaspora, precum si cu electoratul tanar.
Klaus Iohannis a mai aratat ca, in numai doua saptamani, a avut mai multe discuţii cu Guvernul Orban decat in trei ani cu PSD.
Pe viitor, in opinia sa, avem nevoie de o solutie robusta, cu criterii de integritate clare si profesionalism la numirile de procurori sefi la Parchete, care urmeaza.

rn

Klaus Iohannis a ţinut sa critice, din nou, interventia din 10 august, pe care a considerat-o cea mai grava interventie a statului impotriva cetatenilor. „Filosofia PSD, cea cu care s-a intervenit – una de sorginte comunista, un sistem represiv, in care cetateanul exista pentru stat, nu statul pentru cetatean asa cum consider eu”, a declarat Klaus Iohannis.

rn

Pe de alta parte, conferinta de presa a Vioricai Dancila a insemnat improvizaţie si circ. PSD ramane pericolul pe care il cunoastem, dar pe care nu avem voie sa-l subestimam.
Viorica Dancila a aratat a candidat foarte bine antrenat sa devina un nou Dragnea. S-a pregatit sa devina un si mai bun pesedist. Fostul premier a dat raspunsurile standard pe care le da orice PSD-ist: nu il reneaga pe Dragnea, nu recunoaste dezastrul din Justitie, nu intelege subtilitatile in relatiile internationale si diferentele de raportare pe care trebuie sa le aiba tara noastra (Rusia-China-UE-SUA).

rn

Este imposibil sa compari cei doi candidati. Nu se pot face comparatii, e o diferenta de la cer la pamant. Dancila a evoluat la stadiul de a reproduce continuu clisee din retorica toxica a PSD.
La orice intrebare sensibila (despre PSD, Dragnea, despre angajrea fiului la stat) – Viorica Dancila a evitat si a gasit pretexte sa-l atace din nou, gratuit, pe Klaus Iohannis. PSD a continuat si prin conferinta de presa seria de fake-news si dezinformari.
Tot momentul conferintei de presa a fost o improvizatie doar pentru a incerca sa il „troleze” pe presedintele Iohannis. Nu au reusit decat circ, care le-a aratat nivelul.
Totodata, Viorica Dancila a reusit sa se faca iar de ras: greseli gramaticale , momentul cu greseala privind aria cercului (ea a pretins ca a oferit meditatii la matematica in trecut) sau refuzul de a raspunde in engleza unui ziarist.
Duminica, 24 noiembrie, avem de ales intre Klaus Iohannis si PSD. Viorica Dancila reprezinta PSD si este doar una din fetele acestui partid nociv. Pentru prima data in ultimele decenii avem o ocazie istorica de a termina cu PSD si PSD-ismul. Votul pentru presedintele Klaus Iohannis este garantia ca terminam cu guvernarile si abuzurile PSD.
Duminica, la vot, putem face istorie! O Romanie Fara PSD!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *