septembrie 23, 2023

Duminică, 6 august – Schimbarea la Față

0

„Și a strălucit fața Lui ca soarele, iar veșmintele Lui s-au facut albe ca lumina.”( Matei 17,2)

Dragi cititori, duminică, 6 august, biserica de rit bizantin și latin sărbătoresc Schimbarea la Față sau Transfigurarea Domnului, eveniment istoric și spiritual în care Iisus Christos a fost văzut de trei dintre apostolii săi într-o lumină nouă, supranaturală.

Pe muntele Tabor, împreună cu Petru, Iacob și Ioan, reprezentanții celor trei virtuți teologale (credința, speranța și iubirea) Iisus își dezvăluie, într-o scenă solemnă, adevărata identitate divină.

Conform evangheliilor sinoptice Iisus a devenit strălucitor și a vorbit cu prorocul Moise și Ilie, fiind numit Fiul lui Dumnezeu.

Această scenă se desfășoară înaintea episodului patimilor prin care Mântuitorul și apostolii urmau să treaca. Christos alege acest moment pentru a-și întări ucenicii în credință și pentru a-i asigura de perfecțiunea vieții în Împărăția lui Dumnezeu, ideal pentru care apostolii vor lupta până la sfârșitul vieții.

Semnificația tainică a acestei sărbători este vederea lui Dumnezeu și transfigurarea omului. Doar prin ochii credinței putem descoperi măreția și rostul existenței noastre. Avem nevoie vitală de o transfigurare imanentă și de o restaurare a vieții. Nu uitați, oameni buni, pentru a putea schimba această lume trebuie mai întâi să ne schimbăm pe noi înșine.

Dragilor, Christos își arată gloria pentru a trezi în noi dorința după cele care nu sunt efemere ci permanente. Cum putem să vedem și noi această mareție? Înnoindu-ne viața, înlăturând ignoranța și superficialul și căutându-l cu sinceritate pe Dumnezeu.

Numai credința creștină ne dă ceva definitiv despre ceea ce suntem. Ea este unica rațiune sporită și expresia tuturor miracolelor.

Vă doresc o sărbătoare a Schimbării la Față îmbrăcată în noi pulsiuni de primenire sufletească!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut