Situatia ciudata din varful ierarhiei Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Salaj continua. „Fostul actual” director executiv al institutiei, liberalul Mircea Martin, a fost repus in drepturi de Curtea de Apel din Cluj, pana la judecarea pe fond a cazului, dupa ce fusese dat afara pe baza Ordonantei 37.
Mai mult, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins apelul formulat de ANSVSA impotriva deciziei luate de instanta clujeana, sentinta judecatoreasca fiind „consfintita” chiar si de un ordin al presedintelui ANSVSA.
Cu toate acestea Martin nu si-a reprimit atributiile si nici macar biroul. Oricum, in aceasta perioada, liberalul nu prea are nevoie de ele, deoarece, dupa cum ne-a declarat directorul coordonator Virgil Turcas, Mircea Martin se afla in concediu de boala.
Turcas a mai precizat, in cadrul unei conferinte de presa, ca spera intr-o rezolvare amiabila a problemei in cazul „Mircea Martin”, si ca la nivel national vor fi aduse clarificari suplimentare de catre guvern, situatii similare intalnindu-se si in alte judete. In completarea sefului sau, directorul adjunct Razan Chioran, a declarat ca, in urma mai multor intalniri, Martin, ar fi dispus sa renunte la demersurile juridice, primind in contrapartida un post la DSVSA.

Prime de director
„Batjocura la adresa banilor publici” – asa a caracterizat Virgil Turcas deciziile care au fost luate, anul trecut, in cadrul DSVSA. Potrivit afirmatiilor sale, in 2008 s-au cheltuit 3,7 miliarde lei vechi (pe langa salarii) pentru prime, salarii de merit si plata orelor suplimentare. Intamplator sau nu, Turcas l-a dat ca exemplu chiar pe fostul director Mircea Martin, care ar fi primit nu mai putin de 400 de milioane in plus, fata de indemnizatia lunara. „Desi acesti bani s-au acordat in baza unor legi, fondurile s-au folosit discretionar si fara a tine seama de competenta si meritele profesionale”, a spus Turcas. Si daca anul trecut banii se primeau „fara numar, fara numar”, noul director politic si coordonator a afirmat ca in 2009 se va strange cureaua. „Nu credem ca vor fi facute disponibilizari, dar trebuie sa reducem cheltuielile salariale, astfel ca nu se vor acorda salarii de merit sau alte sporuri”, a adaugat Turcas.
Martin nu renunta la lupta
Mircea Martin l-a contrazis pe Razvan Chioran si ne-a declarat ca nu va opri procesele chiar daca ar primi un post in cadrul DSVSA Salaj. „Nu am de gand sa ma opresc pentru ca am cheltuit timp si bani cu aceste procese. Mai mult, vineri am fost denuntat de actuala conducere la politie si acuzat ca perturb activitatea institutiei”, a replicat Mircea Martin. El a mai afirmat ca a facut deja cerere de chemare in judecata impotriva ANSVSA deoarece nu a pus in aplicare sentinta, definitiva si irevocabila, data de Inalta Curte de Casatie si Justitie.