DSP Suceava finalizeaza azi controlul la Spitalul Judetean

Actiunile de control incru-cisat ale inspectorilor Directiilor de Sanatate Publica (DSP) din toata tara, demarate de Ministerul Sanatatii, sunt in plina desfasurare. Spitalul Judetean de Urgenta Salaj a fost controlat de inspectorii DSP Suceava. Potrivit informatiilor primite de la DSP Suceava, inspectorii vor finaliza azi controalele.
Asa cum s-a stabilit in luna februarie de catre ministrul Sanatatii, controalele la spitalele judetene de urgenta si la institutele clinice se vor desfasura incrucisat. Cu alte cuvinte, fiecare spital judetean a fost controlat de catre inspectorii DSP din alt judet. Spitalul Judetean de Urgenta Salaj a primit vizita inspectorilor suceveni, in timp ce inspectorii salajeni au efectuat controale la Spitalul Judetene de Urgenta Maramures.
Directorul DSP Salaj, Ligia Marincas, ne-a comunicat ca doar Spitalul Judetean de Urgenta a fost controlat de DSP Suceava, iar spitalele mai mici din Salaj au fost controlate de DSP Salaj.
Intocmirea rapoartelor si centralizarea rezultatelor, atat din spitalele mici, cat si din spitalele judetene de urgenta, trebuie finalizate pana la sfarsitul lunii martie. Raportul final trebuie transmis Ministerului stop_coloanaSanatatii pana pe 7 aprilie. Potrivit calendarului transmis de catre minister, în perioada 1 aprilie – 31 mai, se vor efectua actiuni de recontrol, pentru a verifica conditiile igienico-sanitare si modalitatea de respectare a masurilor dispuse, iar la sfarsitul fiecarei luni din perioada de recontrol (aprilie si mai) toate directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti vor transmite Ministerului Sanatatii rapoarte intermediare ale actiunii de recontrol.
Dintre obiectivele urmarite de inspectorii DSP in timpul controalelor amintim verificarea respectarii normelor de supraveghere, de prevenire si control al infectiilor nozocomiale; verificarea modului de aprovizionare cu materiale de curatenie si produse biocide; verificarea modului in care sunt gestionate deseurile sanitare si verificarea respectarii normelor privind fumatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *