DSP Salaj spune ca inspectorii Curtii de Conturi au gasit in 2016 doar inregistrari contabile incomplete, nereguli remediate ulterior

DSP Salaj spune ca inspectorii  Curtii de Conturi au gasit in 2016  doar inregistrari contabile incomplete, nereguli remediate ulterior

Legat de articolul privitor la neregulile financiare identificate de Curtea de Conturi in unitati din subordinea Ministerului Sanatatii, publicat miercuri, 29 martie, Directia de Sanatate Publica (DSP) Salaj face precizarea ca datele din raportul Curtii de Conturi pe anul 2016 se refera la neregulile constatate in 54 de unitati – directii de sanatate publica, servicii de ambulanta, spitale din toata tara. 

rn

Neregulile financiare contabile constatate la Directia de Sanatate Publica Salaj au constat in inregistrari contabile incomplete referitoare la carburanat, obiecte de inventar sau efectuate cu ocazia inventarierii anuale, fara sa se fi adus prejudicii financiare unitatii.
Spre deosebire de alte cazuri remarcate in raportul Curtii de Conturi, La DSP Salaj nu s-au efectuat plati nelegale reprezentand servicii de proiectare, accize aferente consumului de combustibil, servicii juridice, servicii aferente aplicatiilor informatice etc.
S-au recuperat de la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau sumele pentru cheltuieli materiale UPU decontate pentru pacientii care au fost internati in spital si care trebuiau sa fie decontate din sumele contractate de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Salaj.
Masurile dispuse ca urmare a controlului de audit al Curtii de Conturi Salaj, au fost indeplinite in totalitate la termenele stabilite. ca urmare a aplicarii corecte a procedurilor financiar contabile s-a obtinut imbunatatirea activitatii din punct de vedere al evidentei financiar contabile si fiscale, subliniaza DSP Salaj in comunicatul remis redactiei de directorul executiv dr. Ligia Marincas.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *