septembrie 30, 2022

DSP Salaj anunta 23 de cazuri de gripa inregistrate in ultima saptamana in judet

Este dublul cazurilor inregistrate in total in primele trei saptamani

rn

Directorul DSP Salaj, Ligia Marincas, anunta ca in perioada 28 ianuarie – 2 februarie au fost depisate 23 de cazuri noi de gripa in Salaj. Cele mai multe cazuri (10 cazuri) au fost inregistrate la grupa de varsta 15 – 49 de ani. Din cele 23 de cazuri, 20 au necesitat internarea la Sectia de Boli Infectioase a Spitalulului Judetean Zalau, evolutie lor fiind favorabila. Un caz a fost depistat la un bebelus cu varsta sub un an si doua cazuri au fost depistate la grupa de varsta 2 – 4 ani.

rn

44 de cazuri de gripa de la inceputul anului

rn

Salajul ajunge sa inregistreze 44 de cazuri de la inceputul anului. Raportat la mia de locuitori procentul este de 0,18 cazuri la 1.000 de locuitori. Directorul DSP Salaj, Ligia Marincas, spune ca este un procent mic si ca Salajul nu se confrunta cu epidemie de gripa, chiar daca a fost declarata epidemia pentru toata tara.
DSP a cerut medicilor de familie sa faca solicitari pentru a le fi suplimentate stocurile de vaccin. DSP va centraliza solicitarile venite din partea medicilor de familie, dupa care va cere Ministerului Sanatatii sa ii fie pusa la dispozitie cantitatea necesara de doze. In teritoriu mai exista peste 200 de doze de vaccin antigripal, ne spune DSP Salaj. Recent Ministerul Sanatatii a cumparat 30.000 de noi doze de vaccin, iar Salajul nu a primit inca niciunul.

rn

DSP Salaj va supraveghea dupa vacanta cum se face curatenia si triajul copiilor in scoli

rn

"Obligatoriu, fiecare unitate scolara are un plan de curatenie si dezinfectie, care este efectuat de pesonalul care se ocupa de curatenie. Personalul este instruit cu privire la modul in care se face curatenia in scoala, in clase si laboratoare, in grupurile sanitare. Procedurile de curatenie sunt aprobate de conducerile fiecarei unitati scolare. Planul de curatenie si dezinfectie sunt monitorizate si verificate de DSP", spune Ligia MArincas.
Imediat dupa vacanta scolara, se reia triajul copiilor, proces in care vor fi implicati si reprezentanti ai DSP. Prin sondaj, din unitatile scolare din judet se vor recolta probe – secretii nasofaringiene de la copii. Scopul este de a verifica cum se face triajul in scoli, dar si pentru a vedea circulatia tulpinilor micorbiene. "DSP Salaj este mobilizata pe toate planurile si face eforturi pentru a tine situatia sub control", ne-a declarat directorul DSP Salaj, Ligia Marincas.
In acest moment, DSP controleaza modul in care se desfasoara activitatile in sectiile ATI, Obstetrica – ginecologie din Spitalulu Judetean si se verifica modul de aplicare a masurilor de prevenire a infectiilor nozocomiale.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.