noiembrie 29, 2022

DSP Salaj a controlat 12 stranduri si piscine; totul este in regula, in afara de putin clor

In perioada sezonului estival 1 iulie – 5 august, inspectorii Directiei de Sanatate Publica Salaj au efectuat 20 de controale si recontroale la 12 stranduri si piscine din judet. 

Au fost verificate Strandul Tineretului din Zalau, Piscina Season Pool, Baile Boghis, Piscina Eden din Jibou, piscina de la Pensiunea Amurg din Meseseni, piscina Agape din Aghires, piscina din Simisna, piscina de la Castel Inn Simleu Silvaniei, Strandul Broscarie Simleu, piscina AquAngar din Cehu Silvaniei, piscina de la Hotel Severus si piscina de la Hotel Popasul Romanilor.
Inspectorii DSP Salaj au urmarit respectarea urmatoarelor norme: amenajarea corespunzatoarea a bazinelor si piscinelor; siguranta clientilor; sursa de apa; calitatea apei din piscine; monitorizarea cantitatii de dezinfectant si a PH-ului din apa; contractele de monitorizare a apei; personalul calificat si sanatos.
Au fost depistate neconformitati la cinci piscine privind “variatia de concetratie a clorului din apa”, insa nu au fost identificate probleme majore care sa puna in pericol sanatatea clientilor, ne informeaza DSP. Pentru aceste neconformitati au fost aplicate ca si sanctiuni patru avertismente scrise.
Foarte probabil ca institutiile de control din judet, fie ca e DSP, Protectia Consumatorilor sau Directia Sanitara Veterinara etc, au motive temeinice sa nu divulge niciodata numele agentilor economici unde sunt identificate probleme, indiferent de natura lor. Trebuie subliniat insa ca cetateanul este derutat daca afla ca produsul de pe piata reprezinta un risc pentru el, dar nu stie unde-i problema, sa se fereasca si sa ramana sanatos. Asa nu o sa stim niciodata in ce ape ne scaldam.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *