Drumurile de la Zalha și Chieșd intră în reparații

Două drumuri județene – 108F și 108S – vor beneficia de lucrări de întreținere și reparații, cadrul legal și fondurile necesare fiind aprobate în unanimitate de consilierii județeni în cadrul ședinței din 30 septembrie.

Prin asocierea Consiliului Județean Sălaj și Comuna Chieșd, s-au aprobat lucrări pe DJ 108 F, iar prin asocierea administrației județene și Comuna Zalha, vor fi efectuate lucrări urgente pe DJ 108 S.

Consilierii și-au dat acordul, pe lângă asociere, și pentru sumele necesare lucrărilor de întreținere și reparații: pentru DJ 108F a fost alocată suma de 108.937,29 lei, iar Primăria și Consiliul Local Chieșd vor contribui cu suma de 12.104 lei pentru realizarea investiției. ”Se aprobă acordul de asociere între Judeţul Sălaj şi Comuna Chieşd pentru realizarea unor lucrări de întreţinere şi reparaţii pe DJ 108 F, în localitatea Chieşd, km:28+700 – 29+300, conform anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre. Realizarea lucrărilor în valoare totală de 121.041,43 lei inclusiv TVA va fi finanţată astfel: – contribuţia Judeţului Sălaj – în sumă de 108.937,29 lei, cu TVA inclus; – contribuţia Comunei Chieşd – în sumă de 12.104,14 lei, cu TVA inclus. Volumul şi natura lucrărilor ce se vor executa în cadrul sumei totale de 121.041,43 lei cu TVA inclus, conform listei de cantităţi, anexată la prezentul acord de asociere, constau în lucrări de scarificare şi reprofilare a părţii carosabile, precum şi de reparare a părţii carosabile cu material pietros pe DJ 108 F, în localitatea Chieşd, km:28+700 – 29+300”, se arată în Hotărârea adoptată joi de consilierii județeni.

Printr-un alt act adoptat s-au reglementat condițiile de executare a lucrărilor la Zalha, unde corpul drumului județean este afectat de malul Văii Zalha care se surpă: ” Se aprobă acordul de asociere între Judeţul Sălaj şi Comuna Zalha pentru realizarea unor lucrări de intervenție, în regim de urgență, pe drumul județean DJ 108 S, km: 20+740-20+810, după cum urmează: a) “Consolidare mal drept al Văii Zalha cu carcase de gabioane în satul Zalha, km:20+740-20+810 b) “Refacere corp drum în localitatea Zalha km: 20+740-20+810”. Comuna Zalha are obligaţia de a executa lucrările corespunzătoare cu documentația tehnică şi de a organiza recepţia la terminarea lucrărilor, în perioada stabilită. Se aprobă contribuţia Judeţului Sălaj pentru realizarea lucrărilor de întreţinere şi reparaţii, în sumă de 494.180 lei, inclusiv TVA”, arată documentul.

Cele două unități administrativ teritoriale au obligația să execute lucrările conform proiectelor tehnice aprobate, în termen de 30 de zile de la predarea amplasamentului, dar și să organizeze recepțiile la finalizarea lucrărilor, în termenele stabilite. Consiliul Judeţean Sălaj are obligaţia de a preda amplasamentul, de a nominaliza persoane din cadrul aparatului de specialitate pentru a face parte din comisia de recepţie a lucrărilor executate, de a verifica realizarea lucrărilor şi de a efectua plata lucrărilor executate pe baza procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor însoţit de situaţiile de lucrări.

Pentru lucrările necesare la cele două drumuri județene, administrația județeană a alocat în total suma de 109.500 lei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut