septembrie 26, 2022

Drumul Valcău de Jos – Fizeș – Sîg – Tusa – limită județ Cluj vede pentru prima oară asfaltul

Lucrările de reabilitare și modernizare a DJ 191D: Valcău de Jos – Fizeș – Sîg – Tusa – limită județ Cluj sunt în plină desfășurare. Până în prezent, antreprenorul a turnat primul strat de asfalt pe jumătate din totalul celor 7,4 km care nu au fost niciodată asfaltați. Astfel, stratul de binder a fost așternut de la limita cu județul Cluj spre Tusa, precum și prin localitatea Tusa.

Investiția în reabilitarea și modernizarea celor 20,53 km ai Drumului Județean 191D se realizează cu fonduri europene atrase de Consiliul Județean Sălaj în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

S-a turnat asfalt și între Bulgari și Dobrin

Pe DJ 108D: Crişeni (DN 1H) – Cehu-Silvaniei (DJ 196), pe tronsonul de 3,2 km dintre Bulgari și Dobrin, constructorul a finalizat așternerea primului strat de asfalt.

DJ 108D face, de asemenea, obiectul unui proiect de reabilitare și modernizare implementat de Consiliul Județean Sălaj, cu finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Cu o valoare totală de aproape 43 milioane de lei, investiția vizează un tronson de 22,7 kilometri. Principalele lucrări prevăzute prin contract se referă la creșterea capacității portante a drumului, modernizarea structurii rutiere, asigurarea stabilității drumului în zonele afectate de alunecări de teren, realizarea de șanțuri și trotuare, precum și amenajarea podurilor și podețelor.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.