septembrie 26, 2022

Drumul Unirii trece prin comuna Hida

Zece membri ai Asociatiei Ecvestra Perla Neagra din Satu Mare au pornit ieri calare pe "Drumul UNIRII". Calaretii imbracati in costume populare specifice judetului Satu Mare vor ajunge de 1 Decembrie in Alba Iulia pentru a celebra Centenarul, traversand Salajul.
Vor face un popas in judetul nostru azi, luni 26 niembrie, in Hida. Primarul Dumitru Petrus, cunoscut ca un patriot desavarsit prin atitudine si, mai ales, prin actiune, ne-a declarat ca este foarte bucuros sa-i primeasca pe satmareni si sa le fie gazda pana a doua zi, pentru a-si continua calatoria, si sa asculte povestea "Drumului UNIRII".

rn

La Hida se reediteaza peste
doua zile Unirea cu Bucovina

rn

Hida este totodata comuna salajeana care peste numai doua zile va fi centrul uneia dintre cele mai importante manifestari ale Anului Centenar in judet, prin organizarea ceremoniilor oficiale de semnare a Acordului de infratire cu comuna bucovineana Mahala, in 28 noiembrie, exact ziua in care se implinesc 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu Romania.
Primarul Dumitru petrus ii invita pe toti cei care simt romaneste sa fie prezenti miercuri, 28 noiembrie, la Hida. De la ora 12.00, pe platoul salii de evenimente a Primariei comunei Hida, reprezentantii administratiei din Hida si cei ai administratiei din comuna bucovineana Mahala vor semna in cadru festiv Acordul de “nfratire.
Momentul oficial se va încheia cu un moment de muzica populara care sa marcheze celebrarea celor 100 de ani de la unirea Bucovinei cu România.
„Ne înfratim cu comuna Mahala din Ucraina pentru a marca 100 de ani de la adoptarea Declaratiei de Unire de la Cernauti. Va asteptam alaturi de noi, la Hida, sa sarbatorim împreuna o pagina importanta din istoria României”, spune primarul Dumitru Petrus.

rn

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.