octombrie 5, 2022

Drept la replica la articolul referitor la incidentul din Crasna soldat cu decesul unui barbat de 57 de ani

"In virtutea dreptului la replica si a corectei informari a opiniei publice, in legatura cu articolul "Tanar din Simleu arestat la domiciliu dupa ce a batut un barbat din Crasna de l-a bagat in mormant", aparut in publicatia online "Graiul Salajului" la data de 28.02.2019, Av. Ilea Raluca, in calitate de reprezentant al inculpatului Cioran Sergiu, doreste sa faca urmatoarele precizari:

rn

Informatiile care au stat la baza articolului publicat in 28 februarie au provenit exclusiv de la Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj si de la IPJ Salaj, institutii care au rolul de a formula acuzatia in materie penala, si care nu au furnizat detalii suplimentare legate de starea de fapt, insa lucrurile trebuie privite putin mai nuantat, motiv pentru care am si solicitat dreptul la replica. Pot spune cu certitudine ca Cioran Sergiu a fost omul nepotrivit la locul nepotrivit, si a devenit, fara vreo intentie, in foarte scurt timp, din victima agresor. Astfel, la data de 20 februarie, Cioran Sergiu stationa cu autoturismul sau pe marginea drumului, in localitatea Ratin, asteptand o persoana pe care trebuia sa o transporte in localitatea Simleul Silvaniei. Langa masina sa a aparut numitul B. Valentin, care din senin si fara a fi provocat, a inceput sa ii adreseze lui Cioran Sergiu cuvinte si expresii jignitoare, i-a deschis portiera de la masina, l-a tras afara din masina, si pe langa ca a continuat cu adresarea de injurii, l-a si amenintat cu moartea si cu fapte de violenta, indreptandu-se amenintator catre Cioran Sergiu, care a incercat in repetate randuri sa se indeparteze de el. Fiind practic atacat din senin de aceasta persoana, care avea o constitutie mult mai masiva decat a sa, si care se afla intr-o stare de ebrietate evidenta, Cioran Sergiu l-a impins cu palma peste barbie pe B. Valentin, fara a-i aplica nici un fel de lovitura, incercand sa il indeparteze si sa ii impiedice atacul, acesta din urma insa si-a pierdut echilibrul si a cazut pe asfalt, cazatura in urma careia a suferit o lovitura la cap, iar din pacate, astfel cum s-a comunicat si de catre IPJ Salaj, a decedat in data de 23 februarie. Desi rezultatul este regretabil, fiind vorba despre pierderea vietii unei persoane, domnul Cioran Sergiu nu trebuie privit ca un criminal, acesta actionand cu unica intentie de a se apara. La urma urmei, fiecare dintre noi, daca am fi pusi intr-o astfel de situatie, am proceda instinctual intr-o maniera similara.", ne-a comunicat pe adresa de email a redactiei, avocat Ilea Raluca.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.