Daca cineva ne-ar interzice sa arboram Drapelul tarii in zilele marcate de sarbatori nationale, poate ne-am “fura” dreptul de a-l avea in clandestinitate. Daca am fi obligati sa-l arboram, acasa, in aceleasi zile, am riposta, imediat, pretextand ca nu exista patriotism cu sila. Nu e nici una, nici alta. Suntem liberi sa avem, sau nu, in case, unul din simbolurile sfinte ale tarii. Suntem liberi sa-l purtam, cu noi, la o parada, de Ziua Nationala, ori de Ziua Unirii. Dar nu o facem. Si nu insiruim pretextele.
Sambata, 24 ianuarie, se implinesc 150 de ani de la Unirea Moldovei cu Tara Romaneasca. Si ne-ar sta bine, ca altor tari, sa ne amintim de simbolurile noastre nationale.
P.S. Ieri, am intrebat, la Libraria Octavian Paler din Zalau, cate steaguri se vand pentru sarbatorile nationale. Ni s-a spus ca, in general, sunt cumparate de institutii, de romanii care pleaca peste granita sau de cei care participa la evenimente sportive. Cam atat. Oare cum ar arata orasul, blocurile si casele noastre impodobite cu Tricolorul romanesc? Suntem liberi macar sa ne imaginam!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut