Comunitățile din Someș Odorhei și Jibou, la fel ca și echipa Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj și Ansamblul ”Someșul” din Jibou, sunt în doliu după ce un om apreciat și talentat – Vasile Creț, zis Șușu – s-a stins din viață subit.

Incidentul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, la un restaurant din Jibou, unde Șușu, alături de soție și de cei doi copii, participau la un majorat. În jurul orei 00.45, Vasile Creț s-a prăbușit la pământ. Martorii i-au acordat primul ajutor, au sunat la 112 și au intervenit paramedicii SMURD.

În ciuda manevrelor de resuscitare, bărbatul nu a putut fi readus la viață în urma stopului cardio-respirator suferit.

În vârstă de 56 de ani, Vasile Creț muncea la CFR și își urma cu maximă seriozitate pasiunea – cânta la vioară la Ansamblul ”Someșul” din Jibou și colabora cu Centrul de Cultură și Artă Sălaj.

De altfel, sâmbătă, reprezentanții CCA Sălaj au postat un mesaj de condoleanțe în memoria talentatului Șușu.

”Suntem alături de familia îndoliată la dispariția colaboratorului nostru Vasile Creț, <Șușu>, de 56 de ani, din Someș Odorhei. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, au transmis, pe pagina oficială, reprezentanții CCA Sălaj.

Și prietenii săi au scris mesaje pline de regret:

”Cu sufletul împietrit am aflat de moartea bunului meu prieten Vasile Cret (ȘUȘU) ,nu pot și nu vreau sa cred că nu mai ești printre noi ȘUȘULE. Fie ca bunul Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace iar familiei îndoliate sa trimită Dumnezeu puterea de a trece peste acest greu moment!”

”Rămas bun Vasile Creț (ȘuȘu), un prieten drag mie, un viorist cu o ureche muzicală foarte bună, îmi pare nespus de rău că ne părăsești, Dumnezeu să te ierte iar la familia ta să îi dea Dumnezeu multă tărie psihică să poată trece peste acest moment greu din viață. Offf, offf, offf”