Dragostea nu va pieri niciodata…

Dragostea nu va pieri niciodata…

Scoala Gimnaziala Nr. 1 Pericei se numara din nou printre scolile care participa la un concurs national de educatie ecologica si colectare selectiva a deseurilor, destinat tuturor scolilor din învatamantul primar si gimnazial din România. Acest concurs se numeste "scoala Zero Waste".

rn

Proiectul are ca scop central îndreptarea catre o lume curata si sanatoasa ,"O Lume cu Zero deseuri", respectiv dezvoltarea durabila; cum se pot utiliza resursele naturale pentru a nu compromite generatiile urmatoare.
Activitatile desfasurate pâna în prezent au transformat scoala noastra "într-o uzina vie". Acest proiect se desfasoara atât la ciclul primar, la care coordonator este profesor Debre Beáta, cât si la cel gimnazial, la care coordonator este profesor Dani Ildiko. Aceste activitati sunt foarte variate, complexe si se desfasoara sub forma unor ateliere de lucru, workshopuri, dezbateri, colectare selectiva a deseurilor.
În pragul Sarbatorilor Pascale, suferintele Mantuitorului au insuflat în sufletele elevilor si coordonatorilor de proiect si desfasurarea a unei activitati caritabile, care nu a fost cuprinsa în lista de activitati a concursului; si anume confectioarea unor felicitari de Paste, cu ajutorul unor materiale reciclabile, care vor fi puse în vânzare; pretul acestora nefiind stabilit de organizatori, ci va fi lasat la latitudinea cumparatorilor participanti la expozitie, acestora urmand doar sa li se explice ca suma adunata va fi folosita în scop umanitar, pentru a aduce o raza de lumina în viata acelora care se afla în suferinta în localitatea Pericei. Bolnavi, care zac pe pat de foarte mult timp sau care si-au pierdut chiar si lumina ochilor. Am dori ca, prin acest gest, cei aflati în suferinta sa aiba puterea sa simta raza calda de lumina, iubirea care radiaza catre ei, în prag de sarbatori, de la elevii nostri inimosi participanti la proiect.
Toti participantii la aceasta activitate deosebita doresc sa multumeasca din suflet, pe aceasta cale, celor ce sunt alaturi de semenii aflati în suferinta, dorindu-le în continuare multa putere, sanatate si Sarbatori fericite!

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *