februarie 9, 2023

Plecarea mai multor parlamentari de la PSD din ultimele zile a subtiat pana sub limita majoritatea coalitiei PSD-ALDE in Camera Deputatilor, iar Opozitia a simtit ieri ca este momentul sa-l revoce pe Liviu Dragnea din functia de presedinte al forului legislativ.
Vicepresedinte PNL, deputatul Raluca Turcan, a cerut ieri dimineata, în sedinta de plen a Camerei Deputatilor, revocarea lui Liviu Dragnea de la camerei inferioare a Parlamentului Romaniei. A cerut totodata si revocarea lui Florin Iordache, subalternul ascultator al lui Dragnea, din functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor. A mai solicitat si ca sedinta de plen sa fie condusa de vicepresedintele Camerei Deputatilor Marilen Gabriel Pirtea (PNL), nu de Florin Iordache.
Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, s-a opintit si a afirmat ca cererea Opozitiei privind revocarea din functie a presedintelui si a unui vicepresedinte al Camerei Deputatilor nu este regulamentara.
Deputatii au luat o pauza de la consultari timp de 20 de minute, dupa care dezbaterile din Camera Deputatilor s-au reluat, vicepresedintele camerei Marilen Pirtea supunând propunerile Opozitiei la vot. Si votul a fost pentru revocarea liderului PSD, Liviu Dragnea, din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Florin Iordache a sustinut insa ca nu a existat cvorum.
Scandalul s-a incheiat cu o incertitudine. Membrii opozitiei au clamat aseara victoria impotriva lui Dragnea, iar PSD-istii insistau ca votul pentru revocare nu a fost valid. Cert e insa ca PSD are o problema cu majoritatea in Parlament; si asta va fi o problema in continuare si pentru guvernul condus de Dancila.

rn

Deputatul salajean Lucian Bode:

rn

Era lui Dragnea & Co în fruntea
Camerei Deputatilor a apus

rn

Deputatul Lucian Bode – vicepresedinte al PNL la nivel national si presedinte al PNL Salaj a declarat aseara ca votul pentru revocarea lui Dragnea a fost regulamentar si ca este un succes al Opozitiei.
"Demersul opozitiei de revocare a lui Liviu Dragnea din functia de Presedinte al Camerei Deputatilor si a lui Florin Iordache din functia de Vicepresedinte al Camerei Deputatilor este unul perfect regulamentar. Astazi (ieri – n.r.) în plenul Camerei Deputatilor, partidele de opozitie au repurtat o victorie împotriva PSD si ALDE, care au pierdut majoritatea! Era lui Dragnea & Co în fruntea forului legislativ a apus încet, dar sigur! Ultimii doi ani de abuzuri ale conducerii PSD – ALDE în fruntea Camerei Deputatilor au adus mari prejudicii de imagine forului democratic al tarii, trebuie sa se încheie aici! Stop PSDragnea!", a spus deputatul salajean Lucian Bode.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut