februarie 5, 2023

Dr. Vasile Pop Mădălina Maria, noul șef de la UPU-SMURD

Ȋncepând cu data de 10 noiembrie, medicul Vasile Pop Mădălina Maria, cu specializare în medicina de urgenţă, a fost delegată în funcţia de medic şef al UPU-SMURD din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, urmând să asigure interimatul până la organizarea unui concurs pentru ocuparea postului.

Măsura a venit după ce medicul Mihai Iuhas, angajat al spitalului din 2009, şi-a înaintat demisia din funcţia de medic şef, dar şi din funcţia de medic primar în specialitatea medicină de urgenţă. Șefia Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Județean de Urgenţă Zalău a fost asigurată, prin numire, de către medicul Iuhas din anul 2016, cu mandate reînnoite tot prin numire, până în prezent, au precizat reprezentanții unității medicale.

“Domnul Dr. Iuhas Mihai şi-a înaintat demisia din funcţia de medic şef şi din funcţia de medic primar în specialitatea medicină de urgenţă, demisie care a fost acceptată de către Comitetul Director al unităţii sanitare, începând cu data convenită de către ambele părti- 15 noiembrie 2021, dată pe care dl. Doctor a menţionat-o în solicitare. Pentru buna desfăşurare a activităţii în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe, având în vedere că predarea – primirea funcţiei de medic şef UPU-SMURD implică o procedură de durată, domnul Dr. Iuhas Mihai şi-a exprimat acordul pentru încetarea actului adiţional de numire în funcţia de medic şef al UPU SMURD începând cu data de 10.11.2021, dată de la care conducerea unităţii a delegat-o pe dna Dr. Vasile Pop Madalina Maria”, au precizat, pentru Graiul Sălajului, reprezentanții unității medicale.

Medicul Vasile Pop Mădălina Măria a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj Napoca în anul 2011 şi are o experinţă de 5 ani în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj -Napoca, fiind şi asistent universitar UMF “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca în perioada 2018-2021.

În cadrul Spitalului Județean de Urgenţă Zalău – Unitatea de Primiri Urgenţe, Vasile Pop Mădălina Maria activează ca medic specialist, în specialitatea medicină de urgenţă, de la începutul anului 2021.

Noul șef de la UPU-SMURD provine dintr-o familie de medici.

“Bunicul meu a fost medic la începuturile carierei într-o comunitate mică din Sălaj. Tatăl meu i-a călcat pe urme, profesând ca medic în acest județ timp de 30 de ani. Am plecat din Zalău în urmă cu 20 de ani și nu credeam că mă voi întoarce, dar cumva viața te aduce din nou acasă când nu te aștepți. În urmă cu 4 ani, încă din rezidențiat am început să fac gărzi la acest spital pentru că am considerat că am o datorie morală faţă de acest județ. Făceam naveta printre turele de rezidențiat, orele de la studenți, turele de SMURD Cluj și încercam să ajung și aici în fiecare lună ca să ajut”, spune Vasile Pop Mădălina Maria.

Potrivit prezentării pe care Spitalul Județean de Urgență Zalău o face noului șef al Unității de Primiri Urgențe, după ce a devenit medic specialist, aceasta a primit oferte de muncă atât în ţară, cât și în străinătate, dar a ales să muncească la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău.

“Suntem un departament încă în schimbare, o mână de medici care încercăm să asigurăm asistenţa medicală pentru tot județul, oameni care fac naveta ca să dea o mână de ajutor și cărora le suntem mereu recunoscători. Departamentul nostru se confruntă cu un deficit mare de specialiști, dar am încredere că împreună cu conducerea unității vom reuși să găsim o soluție în cel mai scurt timp. Nu vrem să auzim pacienți care spun <mă duc la specialiști la Cluj sau Oradea sau Baia-Mare>, vrem să aducem noi specialiștii la ei pentru că asistenţa medicală de calitate este un drept fundamental. Îmi doresc să avem un departament unde oamenii să simtă acest lucru. Suntem mulți medici tineri în acest spital, care am rămas în ţară tocmai pentru a face schimbări, pentru a avea un spital funcţional, cu standarde și etică corespunzătoare ţărilor europene. Sunt conștientă că este un drum lung, că vom mai face greșeli pe parcurs, dar suntem determinați să încercăm să venim cu ceva nou. De fapt, nu nou, ci normal pentru Europa. Am fost plăcut surprinsă și impresionată să văd susținerea de care ne bucurăm, câți colegi au această mentalitate și își doresc ca spitalul să evolueze. Vin generații noi, cu soluții noi, iar lucrurile deja încep să meargă într-o direcție favorabilă, întrucât avem sprijinul conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău şi al instituţiilor care asigură buna desfăşurare a activităţii UPU- SMURD”, spune noul șef de la Urgențe.

“Echipa Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău îi mulţumeşte doamnei doctor pentru acceptarea acestei provocări, pentru profesionalismul de care a dat şi dă dovadă în activitatea desfăşurată și îi urează succes în noua funcție, cu garanţia susţinerii în toate proiectele”, este mesajul transmis de unitatea medicală.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut