Două tinere din Zalău au fost reținute de polițiști pentru că ar fi tâlhărit un bărbat din Crișeni. Cele două, în vârstă de 21, respectiv 22 de ani, i-ar fi furat banii și un telefon mobil din locuință, după ce i-au pulverizat spray lacrimogen în ochi.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au efectuat, în 1 iulie, două percheziții domiciliare în Zalău, la locuințele celor două tinere cercetate penal pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Acestea sunt bănuite că, la aceeași dată, în jurul orei 02.05, în timp ce se aflau în locuința unui bărbat de 58 de ani, din localitatea Crișeni, i-ar fi pulverizat acestuia spray lacrimogen în ochi și i-ar fi sustras 100 de lei și un telefon mobil, ulterior părăsind locuința.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, polițiștii au descoperit telefonul mobil sustras.

În urma administrării probatoriului, polițiștii au dispus reținerea celor două tinere, pentru 24 de ore, urmând ca acestea să fie prezentate unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale continuă cercetările, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, în vederea documentării întregii activități infracționale a celor două tinere.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.