noiembrie 30, 2022

Doua spitale din judetul Salaj ar urma sa fie comasate. Alte 20 de unitati din tara sunt vizate

Programul de guvernare anuntat de premierul desemnat Ludovic Orban prevede comasarea unor multor spitale din tara.
Printre unitatile vizate de aceasta masura ar fi Spitalul Orasenesc Jibou si Spitalul de Boli Cronice din Crasna.
Motivul invocat in programul de guvernare este acela ca mai multe unitati spitalicesti inregistreaza mari dificultati de sustenabilitate financiara, scrie stiripesurse.ro, care citeaza surse din sistemul de Sanatate.
Conform acestora se preconizeaza inchiderea propriu-zisa a 22 de spitale din localitatile mici.
Vor fi inchise mai mai multe spitale din Ardeal si Maramures, cum ar fi: Spitalul Orasenesc Jibou, Spitalul de Boli Cronice din Crasna, Spitalul Orasanesc Stei, Spitalul Beclean, Preventoriu TBC Copii Ilisua, Spitalul de Psihiatrie Cavnic, Spitalul Municipala Gherla, Spitalul Municipal Campia Turzii, Institutul de Urologie Campia Turzii.
Printre spitalele care urmeaza sa fie inchise in regiunea Moldova se numara: Spitalul de boli cronice din Targu Frumos, Spitalul Orasanesc Buhusi, Spitalul Municipal Comanesti, Spitalul din Gura Humorului, Spitalul de Boli Cronice din Siret, Spitalul Bicaz.
Afectata va fi si zona de sud a tarii. Spitalele care vor fi ghilotinate sunt: Spitalul Orasanesc Bals, Spitalul Orasanesc Baia de Arama, Spitalul Brezoi, Spitalul Rovinari, Spitalul Bumbesti Jiu, Spitalul de Pneumonilogie Lemnea si Spitalul Filiasi sau Spitalul Orasanesc Segarcea.
Specialistii in domeniu avertizeaza, potrivit stiripesurse.ro, ca inchiderea spitalelor mici din tara va insemna un adevarat genocid medical. Astfel, mai multe zeci de mii de pacienti vor pierde accesul la serviciile medicale. De asemenea, un alt risc este acela al raspandirii unor infectii, avand in vedere ca multi pacienti nu isi vor permite sa se trateze in centrele medicale mai mari.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *