Circa 500 de sindicalisti salajeni afiliati la confederatia Cartel Alfa au protestat, vineri, intr-un mod inedit: pe parcursul a 15 minute, intre 9.00 si 9.15, au intrerupt lucrul, pentru a atrage atentia Guvernului asupra situatiei actuale din Romania. Protestatarii sunt nemultumiti de faptul ca Executivul nu a aplicat planul de masuri anti-criza stabilit cu partenerii sociali in luna februarie.
Dupa cum ne-a declarat Pompiliu Ceaca, presedintele organizatiei judetene a confederatiei, la greva de 15 minute au participat lucratori din sase sindicate salajene: Silcotub, Rominserv Valves IAIFO, Cuprom, Michelin Romsteel Cord, Primaria Zalau si Directia Generala de Admnistrare a Domeniului Public.
Protestele au continuat la ora 11.00, cand 35 de sindicalisti au pichetat sediul Institutiei Prefectului Salaj. „Pana in prezent, Guvernul nu a dovedit ca este capabil sa gestioneze criza. O remaniere guvernamentala este necesara, intrucat o buna parte dintre ministri nu s-au validat pe posturile pe care au fost numiti. Au terminat de impartit ciolanul, asa ca e momentul sa adopte masuri sociale si economice anti-criza”, a declarat Ceaca.
La nivel national, aproximativ 500.000 de sindicalisti ai Cartel Alfa au participat, pentru 15 minute, la greva. „Greva a durat doar un sfert de ora pentru ca nu este indreptata impotriva patronatelor, ci impotriva Guvernului, pentru a simti solidaritatea sindicatelor si faptul ca sunt responsabili de criza care se adanceste in Romania”, a spus vicepresedintele Cartel Alfa, Romulus Nita.