Două noi locuri de joacă în Zalău

Două noi locuri de joacă în Zalău

Două noi locuri de joacă au fost amenajate în municipiu, unul pe strada Oborului, celălalt pe strada Corneliu Coposu. Procedura de recepție a avut loc la finele săptămânii trecute.

Locul de joacă din cartierul Meseș, de pe strada Oborului, este amenajat pe o suprafață de 3.242 mp. Au fost montate aparate de fitness pentru adolescenți și adulți, echipamente de joacă pentru copii, bănci, cișmele cu apă potabilă, o toaletă automată, un rastel pentru biciclete, o rampă skateboard și două mese de tenis. Totodată, au fost amenajate aleile principale, au fost montate dale de cauciuc în zona echipamentelor de joacă pentru copii, s-au amenajat spațiile verzi, s-au instalat corpuri de iluminat și camere de supraveghere video.

Locul de joacă de pe strada Oborului este amenajat pe o suprafață de 7.712 mp. S-au montat și aici aparate de fitness pentru adulți și adolescenți, echipamente de joacă, bănci, o cișmea cu apă potabilă, o toaletă automată, mese de șah, două tiroliene, 3 hamace și 3 foișoare, stâlpi și corpuri de iluminat, camere de supraveghere video.

De amenajarea celor două locuri de joacă s-a ocupat Asocierea SC Avril SRL – SC Chilia SRL, costul lucrărilor fiind de 5.579.913 lei.

Investițiile fac parte din proiectul “Amenajare spații verzi pe imobile abandonate sau degradate din Municipiul Zalău”, finanțat din fonduri europene, în valoare totală de 15.602.917 lei. Acesta include în total 10 loturi, 8 dintre acestea fiind deja recepționate: Cartier Brădet (Coada Lacului); Strada Viitorului; Cartier Dumbrava (Str. Victor Deleu) și Cartier Dumbrava (Str. Victor Deleu și Str. G. Dragalina); Aleea Digului; Cartier Dumbrava (Str. S. Bărnuțiu); Cartier Brădet (Str. Ghe. Doja și B.P.Hașdeu și Zona Dispensar CFR 1 și 2.

“Din zone abandonate sau degradate, spații verzi și locuri de joacă pentru copii! Astăzi (vineri, n.red.) au fost recepționate ultimele două locuri de joacă pentru copii din cele 10, amenajate în municipiu pe terenuri abandonate, prin intermediul unui proiect finanțat din fonduri europene, în valoare totală de peste 3 milioane de euro. Cele două noi locuri de joacă reprezintă 10.954 mp, suprafață care este redată cetățenilor și care oferă copiilor un mediu propice în care aceștia să se dezvolte și să crească sănătos”, spune primarul Ionel Ciunt.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *