septembrie 28, 2023

Două noi fluxuri de vaccinare anti-COVID vor fi deschide, de luni, 15 martie, la centrul de vaccinare din cadrul Cercului Militar Zalău, acestea fiind dedicate populaţiei generale, care se poate vaccina în etapa a III-a a campaniei naţionale.  

“Centrul II Cercul Militar Zalău are două fluxuri de Astra Zeneca şi, de luni, vor mai fi două fluxuri acolo. Centrul II de vaccinare dedicat pentru Astra Zeneca se suplimentează cu două fluxuri, având în vedere faptul că incidenţa este crescută în municipiul Zalău”, precizează Ligia Marincaş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj.

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19, în vederea accelerării campaniei de vaccinare și limitării efectelor pandemiei, începând cu 10 martie s-a deschis etapa a III-a pentru persoanele din localitățile cu rată de incidență cumulată de peste 4,5 la 1.000 de locuitori, printre oraşele vizate fiind şi Zalăul.

Astfel, doritorii se pot programa pentru o perioadă de 10 zile (15.03.-24.03), iar vaccinarea propriu-zisă se va realiza începând cu data de 15 martie. Ulterior, programarea beneficiarilor se va efectua din listele de așteptare. Listele de așteptare vor deveni operaționale la data de 15 martie.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt: individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei informatice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center sau la numărul unic 021.414.44.25.

În ceea ce priveşte centrele de vaccinare din Sălaj, potrivit directorului DSP Sălaj sunt funcţionale în acest moment cel deschis la Centrul de persoane vârstnice din Cehu Silvaniei, la Jibou, la Casa de Cultură şi la Cercul Militar Şimleu Silvaniei, toate cu câte un flux Pfizer.

Săptămâna trecută au fost deschise două centre, la Hida şi la Ileanda, cu câte un flux de Pfizer.  

În Sălaj s-au vaccinat până în prezent circa 20.000 de persoane.

2 thoughts on “Două noi linii de vaccinare la Zalău

  1. Astra zeneca e pt prostime, vaccinurile bune sunt pt centrele secrete de vaccinare ale organelor de represiune !

  2. 9 țări europene au suspendat astrazeneca, el se dă la zălăuani intr-o veselie. Evident, nu se dă la cei din locațiile secrete de vaccinare ale organelor de represiune !

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut