Doua miliarde pentru reabilitarea Parcului din Simleu

Lasat uitarii de 30 de ani
“Una dintre dorintele mai vechi ale noastre a fost reabilitarea parcului central, un parc imbatranit asupra caruia nu s-a intervenit deloc in ultimii 30 de ani”, a declarat primarul Simleului, Septimiu Turcas. In acest context, incepand inca din anul 2007, administratia locala in colaborare cu o societate comerciala din Oradea a intocmit un studiu de fezabilitate in vederea accesarii de fonduri guvernamentale prin “Programul National de Imbunatatire a Calitatii Mediului si a Spatiilor Verzi in Localitati. Din pacate, demersul edililor simleuani a intampinat greutati si, avand in vedere finantarile restranse repartizate autoritatilor, acest proiect nu a obtinut finantare.
Primaria orasului de “sub Magura” a preluat initiativa pe cont propriu si cu sprijinul unui simleuan licentiat in arte plastice si decorative, a realizat un proiect care vizeaza reabilitarea si reamenajarea parcului central.
“Este un proiect indraznet si sunt convins ca in urmatoarele 3 luni se va finaliza cu succes”, a mai spus Turcas.
Locuri de joaca si fantana arteziana
Potrivit declaratiilor sale, se vor trasa alei noi, ce vor fi pavate cu dale de beton, se vor amplasa banci si cosuri de gunoi si se vor planta flori, scopul urmarit de conducerea primariei fiind crearea unui loc de relaxare pentru cetatenii orasului. De asemenea, reteaua de iluminat public din zona parcului va fi reabilitata si modernizata, iar copacii imbatraniti ce prezinta risc pentru cetateni vor fi taiati. Totodata, Turcas a mai spus ca va fi schimbat si mobilierul din parc si ca va fi construit un parc de joaca pentru copii, precum si o fantana arteziana si un sistem autonom de irigare.
“Am prevazut pe lista cu investitii 200.000 lei pentru reamenjarea parcului si cred ca, datorita colaborarii cu acesti oameni, care doresc sa-si puna in valoare cunostintele, acceptand provocarea noastra, vom arata ca se pot face lucrari frumoase cu bani putini”, a conchis primarul simleuan.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *