Parchetul Militar a demarat cercetarile in urma acuzelor lui Mihai Iacob, din Cehu Silvaniei, care afirma ca ar fi fost agresat de jandarmi in propria casa, in seara zilei de 21 decembrie. Zilele trecute, barbatul ne-a aratat si un certificat medico-legal care atesta ca agresiunea s-a lasat cu 55 de zile de ingrijiri medicale.
Mihai Iacob din Cehu Silvaniei spune ca a fost batut de jandarmi in sediul firmei sale, o florarie in centrul orasului, care se afla in aceeasi cladire cu locuinta sa. „Oamenii legii” au gasit de cuviinta, dupa cum ne spunea domnul Iacob, sa-i rupa degetele pentru simplul motiv ca a refuzat sa le arate buletinul. „Desi nu s-au legitimat, le-am aratat toate actele necesare (facturi, chitante, etc.), dar ei nu au fost multumiti si mi-au cerut si buletinul. Nu am vrut sa-l dau, iar unul dintre ei s-a enervat si mi-a rasucit degetele. Ceilalti il flancau ca sa nu-l vada oamenii care s-au adunat”, ne-a spus Iacob.
Conducerea Jandarmeriei asteapta decizia Parchetului
Superiorii jandarmului acuzat de „practici militienesti” au aflat de neplacutul eveniment dupa sarbatori si, fiind vorba de acuze grave, au predat cazul Parchetului Militar. „Deocamdata nu l-am penalizat in nici un fel pe colegul implicat in incidentul de la Cehu. Nu putem da sanctiuni fara a avea probe concludente ca jandarmul a gresit. De aceea, o decizie finala va fi luata de-abia dupa ce instanta se va pronunta”, a precizat ofiterul de relatii cu presa al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Salaj, lt. Cristian Bolfa.