Două firme, amendate cu 4 milioane de lei de ANAF

Două firme, amendate cu 4 milioane de lei de ANAF

Inspectorii Fiscului au aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.000.000 de lei pentru nerespectarea ordonanței ce vizează reducerea prețurilor la unele produse de bază.
Ca urmare a controalelor efectuate în capitală, inspectorii antifraudă au sancționat un operator economic, care activează în domeniul distribuției de legume – fructe, cu o amendă în valoare totală de două milioane de lei, pentru depășirea în mod repetat a cotei de adaos comercial prevăzută de ordonanță. Acest operator economic este furnizor pentru marile lanțuri de magazine și majoritatea hypermarket-urilor din România.
De asemenea, un alt distribuitor din București a fost amendat cu două milioane de lei pentru nerespectarea cotei de maximum 5% față de prețul de achiziție al unor produse alimentare, cum ar fi fasole uscată, ulei etc.
Inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) spun că vor continua să verifice operatorii economici care comercializează gama de produse ce intră sub incidența actului normativ privind reducerea prețurilor la unele produse de bază.

Zilele trecute, ANAF a anunțat că un alt operator economic, mare retailer din domeniul comerțului de bunuri cu ridicata și cu amănuntul care nu a respectat cota de adaos maximă de 20%, existând situații în care a rezultat un adaos de peste 42%, a fost amendat cu un milion de lei.

În toate cele trei situații, ANAF a păstrat anonimatul operatorilor economici pe care i-a sancționat.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *