septembrie 30, 2023

Două femei și un bărbat din Românași, reținuți pentru tâlhărie

1

Un bărbat de 79 de ani din Poarta Sălajului a sesizat luni, la orele prânzului, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Sînmihaiu Almașului că i-au fost sustrași bani din buzunar de către o femeie, în timp ce se afla pe marginea drumului din sat.

În încercarea de a-și recupera de la femeie cei 1400 de lei, bărbatul a fost împins și lovit cu biciul de alte două persoane pentru a fi împiedicat să-și recupereze banii furați din buzunar.

Cele trei persoane au fost identificate și reținute de polițiști pentru 24 de ore, iar azi vor fi duși în fața procurorilor cu propunere de arestare preventivă.

”Luni, 26 septembrie, la ora 13:00, polițiștii secției au fost sesizați de către un bărbat, de 79 de ani, din comuna Românași, cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 12:20, în timp ce se afla pe marginea părții carosabile din localitatea Poarta Sălajului a fost tâlhărit de suma de 1.400 de lei. În fapt, din verificările efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce persoana vătămată a purtat unele discuții cu mai multe persoane aflate cu un atelaj hipo, pe marginea părții carosabile a Drumului Național 1F, din Poarta Sălajului, o femeie, de 23 de ani, din comuna Românași, profitând de neatenția bărbatului, i-au sustras din buzunar 1.400 de lei și i-a lăsat în lada atelajului.

Bărbatul a realizat imediat ce s-a întâmplat și a încercat să își recupereze banii, însă a fost împiedicat de persoanele prezente, care au folosit forța, respectiv l-au îmbrâncit, tras de haine și l-au lovit cu biciul, în scopul de a păstra banii sustrași. În încercarea de a recupera banii, persoana vătămată a reușit să recupereze o bancnotă de 50 de lei. Polițiștii au depistat persoanele bănuite și le-au condus la audieri. Este vorba de două femei de 23 și 56 de ani și un bărbat de 38 de ani, toți din comuna Românași.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, suma de banii fiind predată persoanei vătămate. În baza probatoriului administrat, la data de 26 septembrie, față de cele trei persoane bănuite de comiterea faptei, polițiștii au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, informează Biroul de presă al IPJ Sălaj.

1 thought on “Două femei și un bărbat din Românași, reținuți pentru tâlhărie

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut