Doua femei din Zalauau fost inselate cu 19.000 lei

În data de 24 martie, în jurul amiezii, la usa locuintei unei femei din Zalau au sunat doua persoane, pe care nu le cunostea si care i-au spus ca au fost trimise de fiul acesteia, pentru a le da o suma bani cu care sa plateasca niste bunuri. Femeia le-a dat 3.000 lei, iar acestia i-au lasat, în schimb, niste bijuterii despre care pretindeau ca sunt din aur. Cei doi au linistit-o, spunând ca se întorc peste doua ore, cu dublul sumei primite, lucru care nu s-a mai întâmplat.
La o zi, in data de 25 martie, ora 19.00, Politia a fost sesizata tot de catre o femeie din Zalau, care a relatat faptul ca, în aceeasi zi, a fost sunata în repetate rânduri de catre persoane necunoscute, care i-au spus ca a castigat un premiu în bani, în cadrul unei tombole orga-nizate de Romtelecom, care aniverseaza 150 de ani de la înfiintare. Însa, pentru a intra în posesia premiului, trebuiau platite niste comisioane. Apelantii i-au mai spus ca a câstigat si un autoturism Dacia Duster si au convins-o pe femeie sa trimita prin intermediul unui serviciu de transfer bancar aproximativ 16.000 lei.
 Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de escroci, politistii va recomanda: nu permiteti accesul în locuinta persoanelor necunoscute, indiferent de pretextul cu care se prezinta la usa; nu dati crezare vestilor prin care ati fost anuntati ca sunteti „fericitii” castigatori ai unor concursuri la care nu ati participat; simpla utilizare a serviciilor unui furnizor (de telefonie, cablu tv etc.), nu presupune si înscrierea automata la vreun concurs, fara consimtamântul abonatului; nu achitati niciodata în avans sume de bani pentru ridicarea unor premii; plata impozitelor sau a altor taxe se realizeaza ulterior; nu expediati sume de bani prin mandate on-line, nu depuneti bani în contul unor persoane necunoscute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *