Camion care venea din Germania în Sălaj, întors din drum la graniță. Transporta mobilă second-hand

Poliţiştii de frontieră sătmăreni în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Satu Mare și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu deșeuri, constând în mobilier second-hand și saltele uzate.

Miercuri, 13 martie, în jurul orei 02:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean român, în vârstă de 36 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, 2.550 kg mobilier second-hand și saltele uzate, de la o societate comercială din Germania, care urmau să ajungă în județul Vrancea.

În data de 12 martie, în jurul orei 18:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în România un cetățean român, în vârstă de 45 de ani, care conducea un automarfar înmatriculat în țara noastră. Conform documentelor de însoțire a mărfii, mijlocul de transport era încărcat cu 11.000 kg mobilier second-hand, de la o societate comercială din Germania având ca destinație o firmă din județul Sălaj.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea celor două transferuri de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu există documente necesare importului de deșeuri.

În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar, scrie satumarenews.ro.

About Author

One Reply to “Camion care venea din Germania în Sălaj, întors din drum la graniță. Transporta mobilă second-hand”

  1. Am ajuns gunoiul Europei, oare nu avem noi destule deșeuri? Sa ne uitam ce se întâmplă și în portul Constanța, cei din conducerea portuara ,facilitează afacerile austriecilor care nu ne vor în chenghel ,astea suntem noi ar trebui tot ce vine din afara verificat cu seriozitate ,mai ales depe teritoriu Austriei verificat ,mașini, camioane tiruri și trimise inamoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *