ianuarie 29, 2023

Două accidente, soldate cu un mort și un rănit grav, în 48 de ore, în aceeași zonă

Două accidente de circulație, unul dintre ele soldat cu decesul unui bărbat de 79 de ani, celălalt cu rănirea gravă a unui bărbat de 58 de ani, au avut loc în Zalău, în 48 de ore, în zona Uz Casnic.

Sâmbătă, la ora 18.08, pe bulevardul Mihai Viteazul, în intersecția de la autogară, un bărbat de 53 de ani, din județul Caraș Severin, în timp ce conducea o autoutilitară a acroșat un bărbat, în vârstă de 79 de ani, din municipiul Zalău, care traversa drumul public. În urma impactului a rezultat decesul pietonului, la câteva ore după ce a fost transportat la spital. Șoferul a fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ.

Ancheta este încă în desfășurare, iar între decesul victimei și accident va exista legătură de cauzalitate, încadrarea juridică a faptei va fi schimbată din vătămare corporală din culpă în ucidere din culpă. Deocamdată însă, polițiștii trebuie să stabilească dacă bărbatul a traversat sau nu pe trecerea de pietoni, surse neoficiale declarând că variantele martorilor ar fi diferite.

Luni dimineața, la ora 6.04, în aceeași zonă, câteva sute de metri mai spre centru, mai exact la intersecția bulevardului cu strada Armoniei, un tânăr de 32 de ani, din Zalău, a accidentat grav un bărbat, în vârstă de 58 de ani, care traversa strada pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător.

Șoferul a fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă și continuă cercetările pentru administrarea întregului probatoriu.

Pe rețelele de socializare, zălăuanii atrag atenția cu privire la unele aspecte ce ar putea favoriza astfel de evenimente. Printre acestea se numără infrastrucura care lasă de dorit pe alocuri, slaba iluminare a unor zone din oraș, marcajele rutiere care nu sunt suficient de vizibile, ambele accidente având loc, de altfel, la ore la care era întuneric, dar și viteza, neatenția, graba unor șoferi care aleg adesea să gonească pe străzile din municipiu, precum și consumul de alcool la volan, datele oficiale de la IPJ Sălaj demonstrând că aproape zilnic, în tot județul, sunt identificați șoferi care urcă băuți la volan.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut