Dosare penale pentru conducere sub influenta alcoolului

Cinci persoane au fost depistate de politisti la sfarsitul saptamanii trecute, pe drumurile din judet, in timp ce conduceau autoturismele, desi se aflau sub influenta bauturilor alcoolice. In toate cazurile, politistii au intocmit dosare penale.

rn

Primul “ghinionist" a fost un adolescent de 18 ani, din comuna Crasna. Politistii din cadrul Sectiei 6 olitie Rurala Crasna l-au depistat pe acesta in noaptea de 8 spre 9 mai, la ora 1.50, timp ce conducea autoturismul pe Drumul Judetean DJ 108G, prin localitatea Crasna. Testarea cu alcooltestul a evidentiat o alcoolemie de 0,75 mg/l alcool pur in aerul expirat. Fapta de acest gen a fost constatata si de politistii din cadrul Serviciului Rutier.

rn

La data de 9 mai ora 17.00, un barbat din Cehu Silvaniei a fost identificat de politisti in timp ce conducea autoturismul pe Drumul Judetean 108 D, prin localitatea Bulgari, cu o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur, in aerul expirat.

rn

Seara (9 mai), la ora 21.30, un jibouan de 24 ani a fost depistat in trafic, pe strada Tudor Vladimirescu, de politistii din Jibou, cu o alcoolemie de 0,41 mg/l alcool pur in aerul expirat.

rn

Cateva minute mai tarziu, un tanar din Simleu Silvaniei a fost oprit in trafic de politistii din Simleu Silvaniei. Acesta conducea autoturismul pe raza localitatii, iar in urma testarii cu alcooltestul a rezultat o valoare pozitiva, respectiv 0,62 mg/l alcool pur, in aerul expirat.

rn

Ultimul curajos a fost un barbat din Cehu Silvaniei. Cel in cauza a fost depistat, duminica, 11 mai, la ora 1.02, in timp ce conducea autoturismul pe strada Libertatii, din Cehu Silvaniei, avand o alcoolemie de 0,83 mg/l alcool pur in aerul expirat.

rn

In toate cazurile, politisti au intocmit dosare penale si continua cercetarile pentru infractiunea de conducere sub influenta alcoolului sau a altor substante.

rn

Pentru a preveni o astfel de fapta reamintim cetatenilor cateva sfaturi:

rn

Consumul de bauturi alcoolice constituie un factor de risc asupra traficului rutier, influentand in mare masura producerea accidentelor, intrucat alcoolul reduce viteza de reactie si precizia miscarilor.
De multe ori, conducatorii auto aflati sub influenta alcoolului comit frecvente incalcari ale normelor de circulatie, fie conduc cu viteza excesiva, fie se angajeaza in depasiri neregulamentare sau executa in mod periculos virajele.
Tot alcoolul determina pe unii sa urce la volan fara a poseda permis de conducere, sa conduca masini neinmatriculate ori sa paraseasca locul accidentului fara incuviintarea politiei.
In cazul in care fapta constituie contraventie, soferul este sanctionat cu amenda cuprinsa intre 1305 lei si 2.900 de lei, iar permisul de conducere se retine pentru o perioada de 90 de zile.
Atunci cand, in urma recoltarii probelor biologice se constata o valoare de peste 0,80 g/l alcool pur in sange vorbim de existenta unei infractiuni.
Legea pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange sau care se afla sub influenta unor substante stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora.
Va recomandam in continuare sa nu conduceti dupa ce ati consumat bauturi alcoolice. Atunci cand participati la o intalnire unde urmeaza sa se consume bauturi alcoolice, anticipati acest lucru si asigurati-va transportul la plecare.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *