Dosar penal pentru un bărbat din Cerișa care a atacat pădurarul cu toporul

1
627

Un bărbat din localitatea Cerișa, comuna Halmășd, s-a ales cu doasr penal după ce, surprins de pădurar că tăia lemne fără drept din pădure, l-a lovit pe acesta cu toporul în zona capului. Incidentul a avut loc sâmbătă, 16 ianuarie, în jurul amiezii.

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul H.M. cu privire la infracţiunea de ultraj, faptă pedepsită cu închisoarea de la 6 ani şi 8 luni la 12 ani şi 6 luni.

„Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit că în ziua de 16 ianuarie 2021, în jurul amiezii, după ce a tăiat fără drept mai mulţi arbori din pădurea situată în apropierea locuinţei inculpatului din localitatea Cerişa, comuna Halmăşd, judeţul Sălaj, fiind surprins de pădurarul R.A.I. ce-şi exercita atribuţiile de serviciu, pe fondul unui conflict verbal cu acesta, i-a aplicat o lovitură cu toporul în zona capului. La faţa locului s-au deplasat organele de poliţie şi Ambulanţa, pădurarul R.A.I. fiind transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale”, spun procurorii.

În aceeași zi, procurorii au dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore faţă de inculpatul H.M., iar duminică, 17 ianuarie, acesta a fost prezentat Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă, judecătorul de drepturi şi libertăţi dispunând arestarea pentru 30 de zile a inculpatului.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

„Precizăm faptul că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, adaugă reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

1 COMENTARIU

  1. Nenorociri din astea nu ar avea loc dacă responsabilii la nivel județean și comunal s-ar strădui să asigure furnizare cu energie termică tuturor locuitorilor din județ. Dar până ce omul de rând să își poată încălzi casa și plăti factura ca in orice țară civilizată, merge și taie din pădure, că n-o îngheța de frig!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.