Dosar penal pentru pescuit ilegal

0
404


Un bărbat a ajuns pe mâna procurorilor după ce a fost prins la pescuit ilegal pe râul Someș. Pentru capturarea peștilor, acesta folosea vârște, adică niște unelte în formă de sac sau de pâlnie, alcătuite dintr-o plasă întinsă pe mai multe cercuri și cu gura răsfrântă înăuntru.

În prima parte a acestei săptămâni, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale la regimul piscicol, jandarmii sălăjeni au desfășurat, împreună cu reprezentanții A.J.V.P.S. Sălaj, mai multe controale.

„Marți, 15 septembrie, în jurul orei 19:30, pe malul drept al râului Someș, în apropierea localității Cliț, un bărbat a fost depistat în timp ce pescuia cu ajutorul mai multor unelte de pescuit, denumite vârșe. Față de acesta, jandarmii au întocmit acte de sesizare privind săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 64, lit. i), din O.U.G. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura, respectiv <producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial>”, spun reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi.

Actele de sesizare vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou pentru continuarea cercetărilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here