Dorel Labo și-a dat demisia din Consiliul Local Zalău

Mandatul consilierului local Dorel Labo, ales pe listele PNL la alegerile din septembrie 2020, a încetat înainte de termen prin demisia sa din Consiliul Local al Municipiului Zalău.

Potrivit primului proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Zalău de marți, 27 aprilie, Dorel Labo și-a dat demisia în data de 15 aprilie.

Procedural, consilierilor locali li se supune votului acum un proiect de hotărâre privind încetarea de drept înainte de termen prin demisie a mandatului lui Labo, precum și vacantarea locului de consilier local. Conform listei PNL pentru Consiliul Local votată la alegerile din 27 septembrie 2020, în Consiliul Local Zalău ar urma să fie validat de către Judecătoria Zalău ca și consilier local Alexandru Bora, cel care a ocupat poziția a șaptea pe listă. Abia după validarea sa de către instanță va putea depune jurământul în cadrul forului decizional al municipalității. Dacă Alexandru Bora nu își mai dorește să fie consilier local și se retrage sau dacă instanța va decide invalidarea mandatului său, locul vacant în Consiliul Local în urma demisiei lui Dorel Labo poate fi ocupat de Breje Claudiu (locul 8 pe lista PNL) sau Aurel Bican (locul 9 pe listă) sau Olivian Vădan (de pe locul 10).

Vă reamintim că Dorel Labo a renunțat la calitatea de ales al zălăuanilor în Consiliul Local în favoarea funcției de director executiv al Direcției Patrimoniu din cadrul Consiliului Județean Sălaj, după ce a câștigat concursul pentru ocuparea funcției vacantate prin pensionarea lui Mircea Ghiurco.

Concursul pentru șefia Direcției Patrimoniu al Județului Sălaj a fost organizat în luna martie, atât proba scrisă, cât și interviul, Dorel Labo fiind declarat admis la ambele probe. La proba scrisă, acesta a obținut 74,5 puncte, iar la interviu 90 de puncte.

About Author

2 Replies to “Dorel Labo și-a dat demisia din Consiliul Local Zalău”

  1. “Fumigene de presa. Acesta nu este un articol. Se stia ca a castigat acel concurs, iar procedurile de urmat ( demisia), erau clare, previzibile, legale. Titlul articolului, este “titlu capcana”!. P.S. Scopul- accesarea articolului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *