octombrie 7, 2022

Dor de cântec si de joc la Banisor

Chiar in ziua de Sfanta Maria, pe 15 august, de la ora 16, la scoala din localitatea Banisor are loc a 18-a editie a Festivalului judetean de folclor „Dor de cântec si de joc”

rn

Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj, sub egida Consiliului Judetean Salaj, cu sprijinul Primariei comunei Banisor, organizeaza festivalul initiat si coordonat de înv. Ioan Sur.
si-au anuntat participarea rapsozi populari si mai multe ansambluri folclorice si formatii de dansuri din judet: „Cizereana” (Cizer); „Bujorii Cehului” (Cehu Silvaniei); „Somesul Junior” (Jibou); „Socacitele” (Mesesenii de Jos); „Bocsana” (Bocsa); scoala Populara de Arte si Meserii din cadrul Centrului de Cultura si Arta al Judetului Salaj; „Izvoarele Barcaului” (Sâg); „Cununa Mesesului” (Horoatu Crasnei), precum si formatii de dansuri si solisti din comuna Banisor. La finalul festivalului va evolua în recital Ansamblul folcloric „Somesul” din Jibou.
O noutate este prezenta la festival a unei formatii de dansuri din localitatea Razeni, Republica Moldova, sub semnul Anului Centenar.
Tot în 15 august, la Biserica ortodoxa din Banisor, dupa slujba, va fi prezentata editia 2018 a Anuarului Asociatiei „Fiii satului Banisor”, publicatie coordonata de pr. Augustin Câmpean, presedintele interimar al asociatiei mentionate.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.