decembrie 9, 2022

Donald Trump a fost pus sub acuzare de Camera Reprezentantilor

Presedintele Trump a fost pus sub acuzare de Camera Reprezentantilor, astfel ca el va fi judecat în vederea unei posibile destituiri. Procesul va avea loc în Senat, unde republicanii detin majoritatea si au facut front comun pentru sustinerea presedintelui. Procedura de suspendare a fost initiata si sustinuta de democrati. Trump a numit-o ilegala si un gest de "sinucidere electorala" pentru partidul democrat.

rn

Acesta a devenit al treilea presedinte american în aceasta situatie, dupa Bill Clinton si Andrew Johnson.

rn

Dupa 10 ore de dezbateri în Camera Reprezentantilor, totul s-a încheiat cu un vot previzibil. Democratii, care detin majoritatea în camera inferioara au votat pentru, republicanii împotriva.

rn

Presedintele Trump a fost oficial inculpat pentru abuz de putere. Fiind acuzat ca ar fi încercat sa forteze conducerea Ucrainei sa ancheteze o afacere de coruptie în care este implicat si fiul lui Joe Biden. El a mai fost acuzat de obstructionarea Congresului, pentru ca nu ar fi furnizat toate documentele si martorii doriti de democrati în cadrul anchetei.

rn

Donald Trump a primit vestea la un eveniment electoral.

rn

"Aceasta suspendare ilegala si partizana este un act de sinucidere politica pentru Partidul Democrat. Ati vazut sondajele mele din ultima luna?", a declarat presedintele Trump.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *