octombrie 7, 2022

Dombi Elena, functionar public la Oficiul Postal din Ip condamnata la patru ani de inchisoare cu executare pentru delapidare

Dosarul penal nr. 1859/309/2017 din 2 octombrie 2017 inregistrat la Judecatoria Simleu Silvaniei avand ca obiect delapidarea a fsot solutionat pe 4 februarie de judecatorii simleuani. Inculpatul Laura Elena Dombi a fost condamnata la un an de inchisoare cu suspendare. Dombi Elena risca sa intre la puscarie, pentru ca a mai fost condamnata in trecut pentru abuz, iar judecatorii i-au comasat cele doua pedepse, aplicandu-i o pedeapsa finala de patru ani de inchisoare cu executare.

rn

Dombi Elena angajata a Postei Romane, functionar in cadrul Oficiului Postal din Ip, a fost condamnata la trei ani inchisoare cu suspendare pentru o fapta de delapidare. Procurorii au sustinut in rechizitoriu ca angajata Postei Romane, in perioada noiembrie 2015-aprilie 2016, in calitate de functionar al Postei din Ip, a incasat 21 de facturi Electrica si un mandat postal, pe care ulterior le-a anulat in sistemul informatic si si-a insusit banii aferenti, respectiv suma de 7.965 de lei. Procurorii s-au sesizat dupa ce reprezentantii companiei de energie electrica au descoperit faptul ca facturile nu fusesera platite. Femeia a returnat contravaloarea a 10 facturi, diferenta de prejudiciu fiind achitata in timpul urmaririi penale. Pe parcursul procesului penal, angajata a fost concediata de la Oficiul Postal din Ip.
Initial instanta a pronuntat o pedeapsa de un an de inchisoare cu suspendare. Dar, pentru ca fapta a fost savarsita in termenul de incercare primit in urma unei alte condamnari, din trecut, o pedeapsa de 3 ani cu suspendare pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, judecatorii simleuani au comasat cele doua pedepse si au decis ca inculpata sa fie incarcerata pentru patru ani. De asemenea, i-au interzis pentru doi ani mai multe drepturi. Inculpata Dombi Elena a atacat sentinta Judecatoriei Simleu cu apel la data de 13 februarie. Apelul se va judeca la Curtea de Apel Cluj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.