Învățământul sălăjean preșcolar a devenit mai sărac odată cu trecerea în eternitate, mult prea devreme, a unui cadru didactic cu vocație și dragoste pentru copii – Bianca Pop-Ignat.

La doar 45 de ani, Bianca a pierdut lupta pentru viața pe care și-a dedicat-o familiei și generațiilor de copii cărora le-a îndrumat primii pași spre școală. Din 2008, a condus Grădinița cu Program Prelungit Nr. 8 – ”Licurici” Zalău, de lângă Centru de Transfuzie Sanguină.

Familia a anunțat că duminică, 4 decembrie, trupul neînsuflețit al Biancăi va fi depus la Capela Ortodoxă din Zalău, unde, de la ora 16.30, va avea loc și slujba de priveghi. Slujba de înmormântare va avea loc luni, 5 decembrie, la casa părintească din satul Bozna, de la ora 13.00.

Sute de mesaje de condoleanțe au fost scrise cu lacrimi și regret de toți cei care au cunoscut-o și au apreciat-o pe Bianca Pop-Ignat. Și Inspectoratul Școlar, și Asociația Învățătorilor Sălăjeni, au ținut să-și exprime regretul pentru pierderea din Învățământul sălăjean.

”Un ultim omagiu, o lacrimă, sincere condoleanţe şi mângâiere familiei celei care a fost directorul Grădiniței cu Program Prelungit ,,Licuruci” Zalău, prof. POP IGNAT BIANCA EUGENIA, la trecerea ei fulgerătoare, prea devreme, în veşnicie. Competenţa, omenia, respectul şi bunătatea ei nu le vom uita niciodată. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, este mesajul personalului Inspectoratului Școlar Județean Sălaj.

”Soarele vieţii a apus pentru o fiinţă atât de dragă nouă. În acest univers al tristeţii ne rămân stelele amintirilor, care să ne aline durerea. Suntem alături de familia îndurerată a colegei noastre , Bianca Pop-Ignat! Odihnească-se în pace!”, a scris și conducerea Asociației Învățătorilor.

Bianca Pop-Ignat, născută la 18 iunie 1977, s-a stins din viaţă vineri, 2 decembrie, la doar 45 de ani. A fost absolventă a Promoției 1996 a Liceului Pedagogic ”Gheorghe Șincai” Zalău, Profil Educatori-învățători, și a Facultăţii de Psihologie și Științe ale Educației Asistenţă Socială din cadrul Universităţii “Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca. La data de 1 septembie 2008, a devenit directorul Grădiniţei cu Program Prelungit “Licurici” din Municipiul Zalău, unitate de învățământ pe care a condus-o până în ultima clipă.

Dumnezeu să o odihnească în pace!