Doi tineri suspectati ca au incendiat vagonul de tren

Politistii de la Biroul Judetean de Transporturi Salaj au finalizat cercetarile privind incendierea unui vagon de tren personal, produsa in data de 6 noiembrie 2008.
Cu ocazia cercetarii la fata locului, s-a stabilit ca vagonul care a luat foc era stationat intre halta Port si Ip, si facea parte din trenul de persoane 4071, care circula pe relatia Oradea – Jibou. De asemenea, oamenii legii au constatat ca in dimineata zilei de 6 noiembrie, in jurul orei 6,30, doi tineri de 17 ani au urcat, alaturi de alti calatori, in ultimul vagon al trenului , in statia Suplacu de Barcau, judetul Bihor. “Dupa pornirea trenului, cei doi tineri au parasit compartimentul al treilea, in care se instalasera, si s-au indreptat spre partea din spate a vagonului, intrand in compartimentul 7. Cu ajutorul unui briceag, au taiat o bucata de burete dintr-o bancheta, careia i-au dat foc si apoi s-au intors in compartimentul 3”, a precizat Tincuta Dumuta, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj.
Cand trenul a ajuns in halta Port, calatorii au observat pe culoarul vagonului fumul ce iesea din compartimentul incendiat si au anuntat seful de tren.
Conform sursei citate, vagonul a ars in proportie de 80%, prejudiciul fiind de peste 300.000 lei (3 miliarde in lei vechi). “Avand in vedere faptul ca urmarirea penala, in cazul infractiunilor de distrugere se efectueaza obligatoriu de catre procuror, politistii si-au declinat competenta in favoarea Parchetului de pe langa Judecatoria Simleu Silvaniei”, a mai daugat Tincuta Dumuta.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *