Doi sălăjeni adună, de azi, ajutoare pentru Turcia

Tragedia care a debutat în urmă cu o săptămână în Turcia și Siria nu lasă indiferenți românii. În unele județe, au debutat încă de săptămâna trecută campanii umanitare de ajutorare a victimelor cutremurului din Turcia, iar de luni, 13 februarie, este activată o campanie și în Zalău.

Inițiatorii sunt doi zălăuani, Claudiu Crecan și Adrian Petrescu, cei care au anunțat inițiativa pe un grup de socializare. Prin mesajul lor, cei doi îndeamnă la solidaritate, atașând și poze și filmări puse la dispoziția lor de un prieten de-al lor turc, aflat în mijlocul dezastrului care a făcut peste 35 de mii de victime.

Produsele de care este nevoie urgentă în zonele afectate sunt generatoare, corturi, pături, perne, lanterne.

”Dacă cineva dorește să doneze și să ajute oamenii din Turcia, de luni 13.02 începem să adunăm. Am un prieten din Turcia care este stabilit în București, acuma este în Turcia la părinți în orasul care a fost cel mai afectat, cel mai urgent este nevoie de generatoare, corturi, pături, perne, lanterne. Acuma au ajuns foarte multe tiruri cu haine și alimente, în 2-3 săptămâni o să trimitem și de aici haine și ce o să se adune. A trecut un an de când am fost alături de oamenii din Ucraina, haideți să fim alături și de oamenii din Turcia. De banii care o să se adune o să fie cumpărate generatoare, corturi și ce o să mai fie nevoie. De la Zalău o să fie trimise la București și de acolo o sa meargă cu camioane din Turcia care aduc marfa la București. Cine vrea să fie alaturi poate să sune la 0745169984 – Claudiu și 0748883000 – Adi. Haideți să fim alături de Turcia!”, este mesajul public al inițiatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *