Doi răniți, după un incendiu la Huseni

Doi bărbați au ajuns sâmbătă, 15 ianuarie, la spital, după ce locuința în care se aflau a luat foc. Unul dintre ei, în vârstă de 93 de ani, a fost preluat de elicopterul SMURD, iar celălalt, de 51 de ani, a fost transportat de un echipaj al ambulanței.

Incendiul s-a manifestat într-o încăpere a locuinței. Cauza probabilă a fost alimentarea defectuoasă cu combustibil (benzină) a unui sistem de încălzire. Au ars piese de mobilier, electrocasnice și alte bunuri din încăpere.

În weekend, pompierii sălăjeni au fost solicitați să intervină la 5 incendii. Pe lângă incendiul de la Huseni, s-au înregistrat alte două la coșurile de fum al unor imobile din localitățile Trestia și Almașu, un incendiu la o șură din localitatea Bogdana și un incendiu la o casă din Ser, județul Satu Mare. Acestea au avut ca și cauze probabile efectul termic de la coșurile de fum neizolate față de materiale combustibile sau întreținerea deficitară a acestora, prin necurățarea depunerii de funingine.

Ținând cont de incidența crescută a incendiilor din acest sfârșit de săptămână, pompierii sălăjeni vă reamintesc câteva măsuri de prevenire a incendiilor specifice sezonului rece: nu aprindeți focul în sobe cu ajutorul lichidelor inflamabile; izolați coșurile de fum față de elementele combustibile ale planșeelor prin îngroșarea zidăriei de cărămidă a acestuia cu 25 cm. În spațiul dintre coș și planșeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile; evitați introducerea, în coșuri și burlane, a elementelor combustibile ale acoperișului sau planșeului; verificați și curățați periodic coșurile de evacuare a fumului de funingine.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *