Doi răniți, după un incendiu la Huseni

0
863

Doi bărbați au ajuns sâmbătă, 15 ianuarie, la spital, după ce locuința în care se aflau a luat foc. Unul dintre ei, în vârstă de 93 de ani, a fost preluat de elicopterul SMURD, iar celălalt, de 51 de ani, a fost transportat de un echipaj al ambulanței.

Incendiul s-a manifestat într-o încăpere a locuinței. Cauza probabilă a fost alimentarea defectuoasă cu combustibil (benzină) a unui sistem de încălzire. Au ars piese de mobilier, electrocasnice și alte bunuri din încăpere.

În weekend, pompierii sălăjeni au fost solicitați să intervină la 5 incendii. Pe lângă incendiul de la Huseni, s-au înregistrat alte două la coșurile de fum al unor imobile din localitățile Trestia și Almașu, un incendiu la o șură din localitatea Bogdana și un incendiu la o casă din Ser, județul Satu Mare. Acestea au avut ca și cauze probabile efectul termic de la coșurile de fum neizolate față de materiale combustibile sau întreținerea deficitară a acestora, prin necurățarea depunerii de funingine.

Ținând cont de incidența crescută a incendiilor din acest sfârșit de săptămână, pompierii sălăjeni vă reamintesc câteva măsuri de prevenire a incendiilor specifice sezonului rece: nu aprindeți focul în sobe cu ajutorul lichidelor inflamabile; izolați coșurile de fum față de elementele combustibile ale planșeelor prin îngroșarea zidăriei de cărămidă a acestuia cu 25 cm. În spațiul dintre coș și planșeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile; evitați introducerea, în coșuri și burlane, a elementelor combustibile ale acoperișului sau planșeului; verificați și curățați periodic coșurile de evacuare a fumului de funingine.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.