Doi candidați au intrat în cursa secundă pentru șefia Casei de Sănătate Sălaj

1
982


Termenul limită pentru depunerea dosarelor de candidatură la cel de-al doilea concurs organizat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru ocuparea funcției de Director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj a fost vineri, 4 iunie, iar miercuri, 9 iunie, s-au afișat rezultatele selecției dosarelor de candidaturi. Astfel, potrivit site-ului CNAS, doi candidați s-au înscris în cursa pentru funcția de director a uneia dintre cele mai importante instituții publice deconcentrate – un candidat cu nume de cod SJ 4116 și un candidat cu nume de cod 4159.
Pe surse, am aflat că cei doi candidați care își doresc să ocupe funcția sunt Elisabeta Ionescu – fostul director financiar-contabil al Spitalului Județean de Urgență Zalău, și Olga Stana – fost președinte-director general al CJAS Sălaj până anul trecut, când a fost schimbată din funcție deși ocupase funcția tot în urma unui concurs.
În ceea ce o privește pe Elisabeta Ionescu, aceasta își încearcă norocul a doua oară în decurs de o lună la concursul pentru șefia CJAS Sălaj, după ce la prima rundă organizată de CNAS a obținut doar 60,05 puncte și nu a promovat examenul, fiind necesar un punctaj minim de 70 de puncte. Atunci, contracandidatul ei înscris în competiție a fost Radu Căpîlnașiu, fostul primar al Zalăului, care nu s-a mai prezentat la proba scrisă deși trecuse cu succes de etapa selecției dosarelor. Astfel că Elisabeta Ionescu a ieșit pe locul doi deși a concurat, practic, singură.


USR vrea depolitizarea concursului. Ionescu insistă.

Rezultatul concursului va fi unul interesant și de această dată. Practic, Elisabeta Ionescu are sprijinul USR+, potrivit surselor noastre și potrivit paginii sale de socializare unde apartenența politică este exprimată prin fotografia de profil.
Totuși, partidul nu a ajutat-o cât a fost necesar să promoveze concursul și, mai mult, tot partidul din care face parte și ea, dar și șeful mare al CNAS, Andrei Gheorghe, a demarat o campanie publică imediat după publicarea primului anunț privind organizarea concursurilor pentru șefia caselor de sănătate județene prin care susțin că ei doresc depolitizarea ocupării funcțiilor publice. Chiar și Ministrul Sănătății, membru USR, bihoreanca Ioana Mihăilă, a declarat că ”reforma managementului spitalelor și a serviciilor de sănătate reprezintă una dintre cele trei priorități asumate în mandatul său la Ministerul Sănătății”.
”Sistemul de sănătate are nevoie de oameni bine pregătiți în toate funcțiile de conducere, iar acest lucru va implica și continuarea concursurilor la casele județene de asigurări de sănătate, începute de Vlad Voiculescu. Adrian Gheorghe, Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, va avea tot sprijinul meu pentru ca acest proces să fie unul de succes. La fel vom organiza concursuri corecte pentru celelalte funcții de management în sistemul sanitar”, a subliniat ministrul.

În ceea ce o privește pe Olga Stana, competențele sale dovedite pe perioada mandatului la șefia CJAS Sălaj nu pot fi contestate, iar faptul că s-a înscris în competiție, fără susținere politică, dă dovadă de curaj. Nu a dorit să facă declarații în acest moment privind concursul, dar a confirmat înscrierea la concurs.

Potrivit CNAS, candidații pot depune contestații la etapa de selecție a dosarelor până la data de 10 iunie, iar proba scrisă este programată pentru data de 16 iunie, ora 10.00, în Amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență București. Data susținerii celei de-a doua probe – a interviului – va fi comunicată candidaților ulterior.

    

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.