septembrie 24, 2022

Doi bihoreni au venit cu gandul sa fure peste cat or putea duce din Barajul Varsolt

Braconierii au fost susprinsi de jandarmi; aveau deja in plasa monofilament 142,3 kilograme de peste. Le-au fost condiscate si barca pneumatica, vaslele si pompa si li s-a intocmit dosar penal

rn

Jandarmii salajeni au fost sesizati marti seara (19 februarie), in jurul orei 20.30, de catre reprezentanti ai Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor (AJVPS) Salaj, ca doua persoane efectueaza acte de braconaj piscicol in zona barajului Vârsolt.

rn

O patrula s-a deplasat in zona indicata, unde a constatat ca doi barbati, de 44 de ani si de 50 de ani, cu domiciliul in judetul Bihor, au intins cu ajutorul unei barci pneumatice, o plasa monofilament cu lungimea de aproximativ 350 de metri. in plasa erau deja 142,3 kilograme de peste – 126,1 kg de caras, 7,2 kg de crap, 6 kg de salau si 3 kg de platica.
“Noaptea nu s-a dovedit un sfetnic bun pentru doi ceta?eni care, straini de conceptul de pescuit recreativ / sportiv, au ales sa practice braconajul pe barajul Vârsolt cu ajutorul unei plase monofilament cu lungimea de aproximativ 350 de metri. Vigilenta reprezentantilor A.J.V.P.S. Salaj si interventia prompta a jandarmilor salajeni au condus la depistarea rapida a faptuitorilor si la eliberarea cantitatii de 142,3 kg de peste in habitatul natural”, este comunicatul jandarmilor.
Jandarmii au intocmit acte de sesizare privind savârsirea infractiunii prevazute de art. 64, lit. k din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul si acvacultura, acte ce vor fi inaintate Parchetului de pe lânga Judecatoria Zalau pentru continuarea cercetarilor.
Plasa monofilament, barca pneumatica si accesoriile, respectiv o pereche de vâsle si o pompa, au fost ridicate in vederea confiscarii, iar cantitatea de peste gasita, dupa cântarire, a fost eliberata in habitatul natural.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.