Doctorii, la mare cautare peste granita

Doctorii, la mare cautare peste granita

Tentatia – salariile de mii de euro
Piata locurilor de munca incepe sa-si revina, nu doar pe plan national. Dupa o perioada in care locurile de munca oferite in strainatate prin reteaua EURES nu depaseau cateva zeci, acum sunt peste 100. Potrivit datelor primite de la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, in prezent sunt disponibile 127 de posturi. Majoritatea sunt pentru doctori de diverse specializari. Criza de medici nu este doar la noi, ci si in celelalte state comunitare, astfel ca se cauta doctori in toata Uniunea.
Spania cauta 50 de medici specialisti in anestezie, chirurgie, cardiologie, hematologie, oftalmologie, oncologie, dermatologie etc, in spitale publice. Se ofera un salariu de 47.000 de euro brut pe an. Se cere o experienta intre 2 – 5 ani, cunoasterea limbii spaniole avansat sau engleza avansat si spaniola de baza. Contractul este permanent, se lucreaza 35 de ore pe saptamana, iar orele de garda se platesc suplimentar.
Finlanda cauta un medic ortopedist, salariul fiind negociabil in acest caz, trei posturi de medic in medicina muncii sunt vacante in Franta – salariul fiind intre 49.200 – 76.000 euro brut pe an. In Slovacia sunt disponibile 8 posturi de medic (de interne, radiologie, patolog, ginecolog, neurolog, psihiatru, traumatologie si anestezist). Aici se castiga mai putin, oferindu-se doar 600 de euro pe luna. Un post de doctor oculist oftalmolog (4.000 euro brut pe luna) si unul de reprezentant publicitate/media pentru Romania (1.200 euro net pe luna) sunt in Slovenia.
Insa nu doar doctorii sunt cautati peste granita. Sunt locuri de munca si in alte domenii. Polonia cauta un contabil sef caruia ii ofera pana la 2.300 de euro pe luna si 5 mineri care pot castiga intre 570 si 1.300 euro lunar.
Cativa angajatori din Cipru ofera o paleta mai larga de posturi: doi ingrijitori de batrani la domiciliu, un magazioner, sase electromecanici lift, doi strungari, patru ospatari, 20 de tehnicieni si electricieni lift, 10 electricieni si 12 frigotehnisti aer conditionat. Se castiga intre 1.000 si 1.500 de euro pe luna, mai putin in cazul ingrijitorilor de batrani unde salariul este de 780 euro.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *