Doar un sfert din urgente sunt reale

La sfarsitul saptamanii trecute, in zilele de 3-5 iulie, la Unitatea de Primire a Urgentelor a spitalului judetean au fost tratate 11 persoane cu varsta cuprinsa intre 21 si 80 de ani, cu diverse reactii alergice rezultate in urma unor intepaturi de insecte. Potrivit informatiilor primite de la Codruta Puscas, purtatorul de cuvant al spitalului, in sase dintre cazuri a fost vorba de intepaturi de capuse. Niciunul dintre pacientii consultati nu a necesitat spitalizare.
Tot la Urgente au ajuns si o femeie de 48 de ani, cu diagnosticul de gastroenterocolita acuta dupa consum de ciuperci si un barbat de 40 de ani, cu stare postconsum de ciuperci. Nu a fost insa necesara spitalizarea pentru nici unul dintre cei doi pacienti.
In cele trei zile, medicii de garda au tratat 85 de cazuri de plagi si fracturi, 35 de cazuri de gastrita, enterocolita si alte afectiuni stomacale si 10 de colica abdominala. Opt salajeni au avut nevoie de ingrijire medicala in urma consumului excesiv de alcool, iar alti 106 au fost internati. In total, au fost 365 de urgente, mai multe cu 23 fata de weekendul anterior, din care doar 99 reprezentau cazuri reale de urgente medicale. Restul erau probleme de sanatate care puteau fi tratate de catre medicul de familie.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *